مرمت سالانه 300 شي تاريخي در آزمايشگاه ميراث کرمان

به گزارش ميراث آريا(chtn)،صديقه جعفرزاده با بيان مطلب فوق گفت:نگهداري و مراقبت از آثار موزه‌اي نياز به دانش و علم خاص خود دارد که در سال‌هاي اخير با عنوان مرمت آثار تاريخي،فرهنگي جاي خود را در رشته‌هاي دانشگاهي باز کرده است.

وي افزود:شناخت مواد اوليه آثار به جاي مانده از گذشتگان و همچنين به کار بردن روش‌هاي مناسب نگهداري ،حفاظت و مراقبت‌هاي ويژه باعث جلوگيري از زوال تدريجي و بقاء هر چه بيشتر اين گونه آثار مي‌شود.

جعفرزاده اظهار داشت:انسان نخستين توانست با هوش و درايت خود و در اختيار داشتن مواد اوليه در آنها تحول ايجاد کند که حاصل آن کشفياتي چون پخت سفال،تراش سنگ،ذوب فلز،ساخت ابزار مفرغي،شيشه،چرم،کاغذ،چوب،تزئينات معماري و...بود.

اين مقام مسئول با اشاره به فعاليت‌هاي مرمتگران تصريح کرد:وصالي آثار شکسته،بازسازي قطعات مفقود شده،زدودن آثار خوردگي،پوسيدگي يا تقويت استحکام بخشي اشياء از جمله کارهاي مرمتگران است.

مسئول آزمايشگاه مرمت سازمان ميراث فرهنگي استان کرمان تاکيد کرد:امر مرمت در صورتي انجام مي گيرد که هيچ گونه دخالتي در اصالت شي صورت نگيرد و کار هنرمند اصلي به صورت دقيقي مشخص باشد.

وي بيان داشت:هميشه مرمت علمي به شکلي انجام مي گيرد که بخش‌هاي ساخته شده نسبت به اصل شي از نظر رنگ و جنس متفاوت باشد و همچنين از موادي استفاده مي‌شود که برگشت پذير بوده و با پيشرفت علم و تغيير در نظرات مرمتي بتوان نسبت به جدا کردن مواد قبلي و مرمت مجدد شي با مواد ديگر اقدام کرد.

جعفر زاده با اشاره به مراحل مرمت يک شي گفت:آسيب شناسي آثار و دسته بندي آنها،طراحي فني ازشي ،اندازه گيري دقيق و تعيين وزن قبل از مرمت،تفکر در به کارگيري روش مناسب مرمتي و انجام مرمت،ثبت تغييرات ظاهري به وجود آمده در اندازه ها و وزن و... از جمله اين مراحل است./117

انتهای پیام/

کد خبر 1389021837