وي با اشاره به اينکه لنج سازي يکي از قديميترين صنايع بومي مردمان خليج فارس است، اظهار داشت: قدمت اين رشته باعث شده کشورهاي حاشيه خليج فارس ادعاي ثبت آن را به نام کشور خود کنند.
معاون صنايعدستي تصريح کرد: شيوه ساخت لنج سازي نسل به نسل در کشور ما منتقل شده و به عنوان يکي از صنايع دست ساز مورد توجه مردم جنوب کشورمان به ويژه استانهاي هرمزگان و بوشهر بوده است.
دانيالي ادامه داد: مواد اوليه لنج سازي را چوبهاي مقاوم در برابر رطوبت و همچنين وسايل فلزي چون پيچ، مهره و ميخ تشکيل ميدهند که در گذشته توسط آهنگران محلي ساخته ميشد.
وي افزود: براي استحکام و دوام لنجها از مواد طبيعي استفاده ميشود بنابراين ميتوان نتيجه گرفت که از گذشته به عنوان يکي از دست ساختههاي انساني مورد توجه بوده است.
اين مقام مسئول با بيان اينکه از گذشته کارگاههاي مختلف لنج سازي افراد بسياري را در نواحي جنوب ايران به خود مشغول کرده است، گفت: اين رشته در تضمين شغلي، رونق اقتصادي و کسب درآمد براي مردم نقش موثري داشته است.
معاون صنايعدستي کشورمان در ادامه اظهار داشت: از لنج براي ماهيگيري و صادرات و واردات کالاهاي مختلف هميشه استفاده شده بنابراين با ارتزاق مردم ارتباط مستقيمي داشته است.
دانيالي اضافه کرد: به دلايل با اهميتي که به آنها اشاره شد پرونده ثبت ملي اين رشتهها مورد توجه معاونت صنايعدستي قرار گرفت.
اين استاد دانشگاه با تأکيد بر اينکه پرونده و مقدمات اوليه ثبت اين رشته توسط معاونت صنايعدستي و در مراحل پاياني تکميل است، ادامه داد: دستورالعمل لازم براي معاونتهاي استاني مرتبط ارسال شده است.
وي يادآور شد: به دليل اهميت ثبت اين پرونده در روز جهاني صنايعدستي، با قيد فوريت در حال پيگيري مراحل مختلف در اداره کل ثبت آثار سازمان ميراث فرهنگي، صنايعدستي و گردشگري هستيم.
111/
انتهای پیام/