بهرام رضايي در ادامه خاطرنشان کرد: از آنجاکه در سرزمين ما فرهنگ خانواده و درونگرابي معماري از اصول فکري و طراحي فضايي به شمار ميرود حفاظت و احياي خانه هاي تاريخي در اين نشست مورد توجه قرار گرفت.
وي اضافه کرد: روشهاي گوناگون حفاظت و احيا با تأکيد بر مشارکت مردم و حضور آنها در تمامي لحظهها و عرصههاي اين فرايند مقدور است .
اين کارشناس احياي خانههاي تاريخي با رويکرد حفظ ساختارهاي اجتماعي و فرهنگي جامعه ايراني اولين را در زمره رئوس کلي تجارب اين نشست عنوان کرد و ادامه داد: حفظ خانههاي تاريخي و احياي آنها براي نسل حاضر بدون تأمين نيازها و خدمات مورد نياز زندگي امروزي مقدور نيست. تأمين اين نيازها و حفظ شأن اثر نمايانگر يک طرح موفق احيا است.
وي استفاده از علائق مردم هر ناحيه و بوم و در مقياس کوچکتر، هر شهر و روستا براي تثبيت هويتهاي محلي و خاطرات جمعي آنها در حفظ خانههاي تاريخي را بسيار موثر عنوان کرد و گفت:در احياي خانههاي تاريخي نسبت ميان کارکرد اثر و مزيتهاي کالبدي و فضايي و تاريخي آن بايد معناي درستي با احياي خانه تاريخي داشته باشد.
رضايي بيان داشت:توزيع کاربريها در بافت تاريخي و خانههاي آن بايد با هدف استفاده از فرصتهاي موجود در شهر جديد به منظور احياي شهر تاريخي صورت پذيرد.
اين کارشناس در ادامه گفت: طرح احياي خانههاي تاريخي بايد با ملاحظه طرحهاي راهبردي حفظ بافت تاريخي تهيه شود و موضوع مشارکت و توسعه پايدار فضاها و واحدهاي فرهنگي تاريخي را شامل شود.
وي در پايان يادآور شد: ضروري است اين موضوع در نشست هاي آينده در وجوه گوناگون بيشتر مورد بررسي قرار گيرد./119
انتهای پیام/