تدابير حفاظتي براي تثبيت روستايي در دل کوير

به گزارش ميراث آريا (chtn) کارشناس اين پروژه در اين نشست گفت: در طول چند سال گذشته روستاي نايبند از نظر موقعيت جغرافيايي زير نظر خراسان رضوي بود اما هم‌اکنون جزو استان يزد به شمار مي‌رود اما آخرين نقطه جغرافيايي سکونت‌گاه استان خراسان و يزد نايبند است.

سامه در ادامه توضيحاتي در مورد آثار تاريخي روستاي نايبند از جمله کتيبه‌اي تاريخي منصوب به روقي،‌ قلعه و خانه روستايي ارائه کرد و گفت: الگو‌هاي بومي اين روستا در سه مرحله مقياس استقرار، بافت و دانه مورد پيمايش قرار گرفته است.

وي با بيان اينکه در مقياس استقرار عواملي چون زمين،‌ گياه و اقليم مورد ارزيابي قرار گرفت افزود: در مقياس بافت، عوامل محيطي، جغرافيا، فرهنگي و اجتماعي و در مقياس دانه عواملي چون تابش، دما و گياه مورد ارزيابي قرار گرفت.

اين کارشناس اضافه کرد: به دليل کمبود اعتبار پس از انجام مطالعات تمامي تلاش بر روي تعيين اولويت بهسازي بر اساس شهر خدمات انجام بکار برديم.

وي با اشاره به اينکه بحث مشارکت مردم در روستا به شيو‌هاي مختلف بسيار مدنظر بود افزود: از ديگر راه‌هاي جلب توجه مردم روستا مي‌توان به برگزاري مسابقات شترسواري و غيره اشاره کرد.

به گفته اين کارشناس؛دلايل آسيب‌شناسي بافت را مي‌توان در عواملي چون زلزله و آسيب‌هاي ناشي از آن و فرسودگي جستجو کرد.

سامه در ادامه گفت: زلزله رخ داده در شهرستان بم ناشي از گسل نايبند بود. اين گسل تا شعاع چند متري باعث آسيب شد اما به روستاي نايبند صدمه‌اي وارد نکرد.

وي به حضور فعال کاميون براي امرار معاش و جايگزين شدن آن به جاي شترداري اشاره کرد و گفت:همچنين مشکلات دوري از منابع آب آشاميدني نيز بر آسيب‌هاي بافت اين روستا افزوده است.

سامه ساماندهي سيماي کلي بافت را به عنوان يک راهکار پيشنهاد کرد و بيان داشت: بر اساس اولويت پيشنهاد شده از سوي بنياد مسکن معيشت روستا، تعيين محلي براي پارک کاميون از جمله مواردي هستند که در بهسازي بافت تاريخي مد نظر قرار گرفته‌اند./119

انتهای پیام/

کد خبر 1389023015