کاوشگران با ديد زيستي فرهنگي به دژ حسن صباح رفتند

مدير پايگاه ميراث فرهنگي قلعه حسن صباح الموت-رازميان در گفتگو با ميراث آريا(chtn)ضمن بيان اين مطلب افزود: دژ حسن صباح در طول زمان به علت يورش هلاکوخان، تصرف آن و ساخت و سازهاي بعدي و متروک شدن به علت عوامل طبيعي و مداخله‌ها به تلي ويران با ديوارهاي شکسته بر روي صخره ديده مي‌شد که هيچ‌گونه اطلاعات و داده‌اي از ويژگي معماري و دوره‌هاي زيستي آن در دست نبود.

حميده چوبک در ادامه خاطرنشان کرد: بر اين اساس، انجام کاوش‌هاي باستان‌شناختي دژ حسن صباح به عنوان مهمترين و اصلي‌ترين اثر و هسته مرکزي دره الموت امري ضروري بود.

وي اضافه کرد: از سال 1380 براي پاسخ به شناسائي آثار مهمترين فعاليت متمرکز کاوش دژ به عنوان مرکز تاريخي دره الموت آغاز شد.

چوبک با اشاره به اينکه پژوهش و شناسائي معماري دژ در زمينه‌هاي دسترسي‌هاي ورودي‌هاي اصلي- فضاهاي معماري–دوره‌هاي تاريخي است بيان داشت: در زمينه حفاظت و مرمت نيز عملياتي چون بازيابي و بازنمائي ايجاد گذرگاه‌ها ي مسير گردشگري انجام شد.

اين باستان‌شناس اضافه کرد: با ارائه راهکارهائي مشکل دسترسي به سطوح مختلف دژ و پرتگاه‌هاي سهمگين پيرامون دژ صخره با ايجاد پلکان‌هاي موقت و داربست در سطوح مختلف حل شد.

چوبک در پايان يادآور شد: عمليات کاوش با ايجاد روش سپري معدنکاوي لايه‌هاي بالائي و آثار فوقاني به منظور حفظ اصالت و تماميت اثر انجام و بقاياي معماري نيز تا حد خواناسازي، مرمت و حفاظت ومقاوم‌سازي شدند ./119



انتهای پیام/

کد خبر 138903062