مدير موزه فرش ايران در گفتگو با ميراث آريا(chtn)با بيان اين مطلب گفت: ‌اين مجموعه فرش‌ها برگرفته از شاهنامه بايسنقري حاصل دسترنج استاد موسوي سيرت يکي از بافندگان ممتاز فرش‌هاي تصويري است و در آن نمونه‌هايي از قاليچه‌هاي تصويري،شاهنامه(منصوب به شاهنامه بايسنقر)نشانگر گوشه‌هايي از ادبيات، اسطوره‌شناسي هنر و فرهنگ غني ايران به نمايش گذاشته شده است.
پرويز اسکندرپور با بيان اينکه تمام آثار اين نمايشگاه در کارگاه قالي‌بافي استاد موسوي سيرت با ياري هنرمندان جوان ايراني و صاحب ذوق و سليقه آنان آفريده شده است،گفت:مجموعه آثار يادشده دربرگيرنده 26اثر نفيس است و از سال 1371 تا 1376 بافت آن به صورت مستمر به طول انجاميده است.
اسکندرپور با تاکيد بر ارزش طرح و نقش قالي‌ها گفت : اين طرح ها بابهره‌گيري از مواد بسيار مرغوب و استفاده از رنگ‌هاي گياهي و خامه اعلا چون کرک، پشم و ابريشم ايجادشده و هنر اسيل ايراني را پيش چشم مخاطب گشوده است.
وي با اشاره به اينکه حاشيه قالي‌ها مزين به هنر تشعير بوده و از نقوش قدسي الهام گرفته شده است،بيان داشت: در بالاي حواشي در درون کتيبه‌ها نام مجلس و موضوع مربوط به هر قاليچه ثبت و ضبط شده است.
به گفته اين مقام مسئول در موزه فرش ايران؛ نمايشگاه مذکور با درهم آميختن ادبيات پربار و هنر قالي‌بافي ذوق و فرهنگ غني هنرمندان ايراني تا پايان خرداد ماه در معرض ديد عموم قرار خواهد گرفت./119

انتهای پیام/

کد خبر 1389032340