مجيد گياهچي گفت:پيگيريهاي گروه براي جلب حمايت سازمانهاي متولي و موظف حمايت از هنر و هنرمندان با پاسخ مثبت سازمانهاي ياد شده همراه نشد و تنها پژوهشکدهي هنرهاي سنتي پژوهشگاه ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري به درخواست گروه پاسخ مثبت داد که جاي تقدير و تشکر فراوان دارد.
گياهچي افزود: هر چند جشنواره به شکل غير رقابتي برگزار شد اما به گفتهي \"ددي داراب پودومجي\"؛ دبير جشنواره که خود از هنرمندان صاحبنام تئاتر عروسکي است، استقبال از اجراي نمايش ايراني در بين ديگر اجراها چشمگيرتر بود.
سرپرست گروه نمايش \"درخت سيب\"با اشاره به قدمت 900 ساله خيمه شببازي در ايران تصريح کرد:صدها سال پيش مسافراني در هند بازيهاي عروسکي آن ديار را ديدند و پسنديدند و برخي عروسکهاي آنان را با خود به ايران آوردند. عروسکهاي هندي به نسبت احتياج داستانهاي عروسکي ايران و نيز به دليل آشنا نبودن خيمه شببازان ايراني با روش اجرايي اين عروسکها تغييراتي پيدا کرد و بسيار سادهتر شد چهرهسازي و لباس ايراني و مفاصل حرکتي محدودتر شد.
سال گذشته \"درخت سيب\" در دو کشور ايتاليا و صربستان بر روي صحنه رفت. در جشنواره چروياي ايتاليا موفق به دريافت جايزه \"پري دريايي\" و در صربستان جايزه نمايش منتخب تماشاگران را از آن خود کرد. جايزه بهترين عروسکگرداني از نهمين جشنواره تئاتر عروسکي براي کودکان در کشور بوسني نيز از افتخارهاي اين گروه به شمار ميرود.
اين نمايش عروسکي پيش از اين نيز سال گذشته در جشنواره عروسکي \"وروسلاو\" لهستان جايزه دوم اينجشنواره را کسب کرده بود و قبل از اين در کشورهايي چون پاکستان،بلاروس،ايرلند،بوسني و ... اجراهاي موفقي داشته است./118
انتهای پیام/