بافت تاريخي روستاي اشتبين مستندسازي شد

مدير پايگاه ميراث فرهنگي روستاي اشتبين در گفتگو با ميراث آريا (chtn)با بيان اين مطلب افزود: طرح مستندسازي بافت تاريخي اين روستا به مباحثي چون مطالعات محيطي، اجتماعي فرهنگي، اقتصادي معيشتي، کالبدي فضايي، شناخت و معرفي الگوهاي معماري اصيل روستا مبتني بر برداشت ميداني پرداخته است.

سيما پورتقي اضافه کرد: در مطالعات محيطي روستا جغرافياي طبيعي و تاريخي روستا، وضعيت توپوگرافي، شيب و دفع آب‌هاي سطحي بر اساس نقشه توپوگرافي، وضعيت پوشش گياهي روستا و محدوده بر اساس تعداد و تنوع پوشش گياهي، گياه و درخت و معبر، گياه و درخت و واحدهاي مسکوني و وضعيت اقليمي روستا بررسي شد.

وي با اشاره به بررسي مطالعات اجتماعي فرهنگي؛بررسي ويژگي‌هاي انساني و جمعيت‌شناختي، فرهنگي روستا شامل؛ گويش، پوشش، مراسم، سنت‌ها و آئين‌ها، ساختار قومي و فرهنگي،‌ مذهبي و ويژگي‌‌هاي سياسي روستا افزود: تاريخچه و علل پيدايش روستا و مراحل تکوين و توسعه (سير تحول روستا) نيز مطالعه شد.

پورتقي با اشاره به مطالعات اقتصادي معيشتي بيان داشت: فعاليت‌هاي اقتصادي روستا در سه بخش کشاورزي، صنعت و خدمات در حد معرفي الگوي معيشتي شناسايي و معرفي شد.

وي اضافه کرد: در مطالعات کالبدي فضايي، شکل‌شناسي بافت از جمله نحوه ترکيب سطوح و فضاهاي پر و خالي، شناخت سازمان فضايي روستا، شناخت هسته اوليه و مراحل توسعه و تکوين روستا بررسي شد.

به گفته اين مقام مسئول؛ همچنين در اين بخش از مطالعه عوامل ديگري چون ارزش‌گذاري بناها، مالکيت اراضي موجود، شناخت کيفيت و تعيين حدود بناهاي روستا،‌ عناصر و فضاهاي واجد ارزش تاريخي و بررسي چگونگي استقرار آنها در بافت و ارتباط با بقيه عناصر بافت روستا، تعيين محدوده بافت فرهنگي تاريخي با استفاده از اسناد به دست آمده و مطالعات انجام شده بررسي شد.

پورتقي در پايان يادآرو شد: در بخش شناخت و معرفي الگوهاي معماري اصيل روستا مبتني بر برداشت ميداني، ويژگي‌هاي معماري، فرهنگي و عناصر تاريخي بناها، ويژگي‌هاي واحد‌هاي مسکوني(ارائه الگوهاي مسکوني موجود، شناخت ويژگي‌هاي معماري، کالبدي و تاريخي شامل عرصه و اعيان، فضاهاي پر و خالي، تعداد طبقات، براي استقرار، ترکيب عناصر معماري در حجم و نماسازي و تفکيک عملکرد‌ها ) و روابط فضايي آنها بررسي شد./119

انتهای پیام/

کد خبر 1389041434