عليرضا قهاري با اشاره به باغ هاي شاهزاده کرمان، باغ نياوران، فين کاشان، باغ ارم، باغ جهان نماي شيراز بيان داشت: در سال هاي گذشته شهر ما باغ اندر باغ بوده است.\t
وي با بيان اينکه در دوره صفوي شهرسازي اصفهان براساس باغ شکل گرفته است، افزود:برخي از اين باغ ها در اصفهان از جمله باغ فتح آباد، خرگاه، بلبل، نسيم و... از بين رفته اند.
وي اضافه کرد:بيشتر باغ هاي قديمي در دست بخش خصوصي از بين رفته و تبديل به ساخت و سازهاي جديد شده اند و فقط باغ هاي بخش دولتي نگهداري و حفظ شده اند.
قهاري با بيان اينکه کشور ما زادگاه و خواستگاه يکي از بديع ترين اشکال باغ هاي شهري است، اظهارداشت: هنر باغ سازي را به جاي پارک سازي در کشور بايد احيا کرد.
وي باغ ايراني را يکي از جلوه هاي ميراث ايراني دانست و يادآور شد: تمدن و فرهنگ ما قرين با باغ سازي ايراني است.
اين کارشناس معماري با بيان اينکه باغ هاي ايراني قابليت تکثير و تداوم دارند، اظهارداشت: تداوم و تکثير باغ هاي ايراني مشروط به شناخته شدن ارزش هاي اين نماد معماري از سوي مسئولان و مديران شهري و متوليان کشور است.
وي تکثير و تدوام باغ هاي ايراني را ترويج و نشر بخش از هويت فرهنگي ايراني و اسلامي ما عنوان کرد و گفت: باغ ايراني مي تواند به عنوان يکي از صادرات فرهنگي ما به کشورهاي ديگر نيز به شمار رود./119
انتهای پیام/