افزايش توليد پته در کرمان

به گزارش ميراث آريا(chtn)،مسئول حوزه توسعه و ترويج معاونت صنايع دستي اداره کل ميراث فرهنگي استان کرمان با اشاره به اينکه ازقدمت پته‌دوزي در متون صنايع دستي مدرک مستندي در دست نيست،گفت:تنها سابقه‌اي که در کرمان مي‌توان از اين هنر ارزشمند يافت نقل و قول‌هايي است که سينه به سينه به نسل امروز رسيده است.

فاطمه حاج غني اظهار داشت:استان کرمان هر چند در زمينه قالي بافي،شال بافي و ترمه بافي جايگاه ويژه‌اي دارد ولي در زمينه پته از شهرت خاصي برخوردار است.

وي با اشاره به اينکه پته در عين سادگي رابطه‌اي تنگاتنگ با زندگي مردم اين استان دارد،تصريح کرد:اين هنر ريشه در تاريخ و گذشته‌ي فرهنگي کرمان دارد و نتيجه کار دست زنان و دختران است که امروزه توليد آن بيشتر در کرمان،سيرجان و رفسنجان رايج مي‌باشد.

مسئول حوزه توسعه و ترويج معاونت صنايع دستي اداره کل ميراث فرهنگي استان کرمان تاکيد کرد: پته در حقيقت يک اثر سوزن شده با نخ هاي پشمي نسبتا کلفت دوخته شده بر زمينه پارچه‌اي دست بافت وپشمي است که معمولا به رنگ قرمز عنابي انتخاب مي شود.

وي با بيان اينکه نقوش پته بيش‌تر شامل برداشت مينياتوري از طبيعت به خصوص درخت سرو و انواع گل‌ها است،ادامه داد: پته با برخوداري از رنگ و طرح خاصي که دارد معرف بافنده و محل بافت آن است.



حاج غني افزود:از پته به جاي روميزي،پرده،روتختي،روبالشي وحتي يک اثر تزئيني استفاده مي شود و در گذشته براي دوخت دامن،کت،پالتوهاي زنانه نيز استفاده مي شده است.

اين مقام مسئول با اشاره به اينکه طرح‌هاي پته به دست طراحان ماهر و زبردستي تهيه مي شود،تاکيد کرد:طرح‌هايي که بي‌ترديد ريشه در تمدن و فرهنگ ايراني آن‌ها از اين هنر ارزشمند کرمان،تنها جنبه هنري نداشته،بلکه براي مصارف گوناگون مورد استفاده خانواده‌ها قرار گرفته است./117




انتهای پیام/

کد خبر 1389051752