برخورد با ابتکارهاي غيراصولي در بازار تهران

به گزارش ميراث آريا(chtn)صبح امروز تعدادي از خبرنگاران رسانه‌ها و خبرگزاري‌ها همراه با مدير کل ميراث فرهنگي استان تهران، رئيس پژوهشگاه ميراث فرهنگي و تعدادي ديگر از کارشناسان استان تهران از ساخت و سازهاي غيرمجاز و مرمت‌هاي داخل مجموعه بازار تهران بازديد کردند.

احمد ميرزا کوچک خوشنويس هدف از اين بازديد رسانه‌اي را معرفي ويژگي‌هاي علمي، موضع‌گيري‌هاي منطقي و حمايت از دستورالعمل‌هاي ارائه شده توسط
منشورهاي بين المللي در بافت‌ها و مجموعه‌هاي تاريخي عنوان کرد.

اين مقام مسئول اضافه کرد: وظيفه سازمان ميراث فرهنگي نه تنها حفظ کاشي‌ها، آجرها و کالبد ميراث فرهنگي بلکه حفظ و انتقال ارزش‌هاي معنوي نهفته در آن به نسل‌هاي آينده است.

وي تزئينات و معماري بافت تاريخي را نتيجه يک عمر تجربه متخصصان و پيشکسوتان معماري سنتي اعلام کرد و بيان داشت: هريک از قوس‌ها و کاشي کاري‌هاي بناهاي تاريخي حامل پيامي است که به چشم مردم عوام ديده نمي‌شوند.

معاون رئيس سازمان ميراث فرهنگي اضافه کرد: آنچه که مرمت و حفاظت مي‌شود بر اساس مستندات و حفظ شکل اصيل و نه اعمال سليقه‌هاي شخصي بايد به نسل‌هاي بعدي منتقل شود.

وي با اشاره به ايجاد سردر در بيشتر گذرگاه‌هاي بازار بيان داشت:شهرداري در اين حوزه نبايد دست به ابداع و آفرينشهايي بزند که هيچ اصالتي به همراه ندارد.

خوشنويس ادامه داد: در صورتي که طرحهاي اجرايي شهرداري در عرصه و حريم بازار مورد تأئيد و تصويب ضوابط ميراث فرهنگي نباشد سازمان ميراث فرهنگي از انجام و
ادامه آنها جلوگيري و در صورت لزوم از رسانه‌ها نيز کمک خواهد گرفت.

اين مقام مسئول، رشد عمودي و ساخت پاساژهاي چند طبقه در بازار تهران را يکي از منافع سودجويان اعلام کرد و افزود: با ادامه اين فرايند، شکل و اصالت اين بازار سنتي از بين رفته و عملکرد آن تغيير خواهد يافت.

وي بالا رفتن رطوبت‌هاي ناشي از آسفالت و سنگ در کف بازار به درون جرزهاي بالا، سيم‌کشي‌هاي نامناسب و غيراصولي را از ديگر مشکلات بازار تهران عنوان کرد و افزود: در صورت نظارت سازمان بر عملکرد شهرداري در ساخت و سازها شاهد حفظ اصالت و انتقال ميراث فرهنگي به نسل هاي آينده خواهيم بود./119

انتهای پیام/

کد خبر 1389052042