فاتحه مطالعه و تدوين تاريخ ايران را بايد خواند؟

چه به هر حال نامبرده از گذشته تا کنون بنا به دلايلي که مجال و ارزش پرداختن به آن نيست، با سازمان ميراث فرهنگي مشکلاتي داشته اند که بسياري نيز از آن آگاهند.

اما طرح برخي مسايل قابل تامل از سوي فردي که سمت طول و دراز مديريت دفتر مطالعات و تدوين تاريخ کشور را يدک مي کشد، گذشته از طرح ابهامات مهم، ذهن فعالان عرصه تاريخ کشور را نيز به خود مشغول کرد. ابهامات و پرسش هايي که پاسخ عاجل اين مدير عالم به همه امور را طلب مي کند.

اگرچه نيک مي دانيم که علت و منشاء تخليه رواني \" آقاي سليمي نمين\" از سازمان ميراث فرهنگي ريشه در کجا دارد، ليکن جا دارد تا نکاتي را خطاب به افکار عمومي و ايشان يادآوري کنيم:

1 – در محافل سياسي کشور \" آقاي سليمي نمين\" در توهين و هجوگويي به همگان مسبوق به سابقه و فردي کاملا شاخص و شناخته شده هستند و از اين بابت اصولا توجه چنداني به فرياد ها و نفس کش طلبيدن هاي ايشان نمي شود.

مصاديق تخليه رواني \" آقاي سليمي نمين باسواد!\" را مي توان در خصومت شخصي و آشکار ايشان با مديريت قبلي و فعلي سازمان ميراث فرهنگي به راحتي مشاهده کرد. چرا که ايشان در بخش هاي عمده اي از عقده گشايي خود تلاش کرده اند تا به بهانه و به اصطلاح انتقاد از يک خبر هر دو معاون اسبق و فعلي رييس جمهوري را صراحتا متهم به بي سوادي و بي تجربگي کنند.

اگرچه معيار تشخيص باتجربه و بي تجربگي افراد قطعاً \" آقاي سليمي نمين باسواد!\" نيستند، چه اگر اين گونه بود از ايشان در مناصب مهم کشوري استفاده مي شد که بنا به دلايل و مصالحي چنين نشده است. اما اگر ايشان تصور مي کنند با توهين به اين و آن مي توانند خود را باسواد جلوه دهند و همگان را بي سواد بدانند و از اين طريق جلب توجه کنند، که خود مي دانند.

2- در بخش هاي ديگري از گفت و گوي \" آقاي سليمي نمين باسواد!\" با خبرگزاري فارس، ايشان به طرح مسايل و پرسش هايي پيرامون عملکرد سازمان ميراث فرهنگي پرداخته اند که از آنجا که ايشان در جايگاه و مقام لازم براي دريافت پاسخ نيستند، لاجرم دليلي نيز براي قلم فرسايي باقي نمي ماند.

3 – اما در خصوص خبر کشف کيف شاه مخلوع در کاخ نياوران که به ايرادي بني اسراييلي براي تخريب مديران و عملکرد سازمان ميراث فرهنگي از سوي مدير تدوين تاريخ ايران تبديل شده نيز ابهامات زيادي وارد است.

\" آقاي سليمي نمين باسواد!\" تصور مي کنند که خبر مذکور در قالب يک همايش و دعوت از صدها خبرنگار داخلي و خارجي براي اکتشافي بزرگ مطرح شده است. در پاسخ به \" آقاي سليمي نمين باسواد!\" بايد گفت، خير اين خبر از جنس روش هاي مرسوم شما براي خودنمايي هاي کاذب نبوده و صرفاً يک خبر از خدمات بي منت و شبانه روزي مديران و پرسنل خدوم سازمان ميراث فرهنگي است.

4 – اما در پايان نکته اي که ابهاماتي مهم بر جاي گذاشته و ذهن فعالان عرصه تاريخ کشور را نيز به خود مشغول کرده است، به بخش مهمي از اظهارات \" آقاي سليمي نمين باسواد!\" باز مي گردد.

ايشان در بخشي از افاضات سرشار از منطق و استدلال خود آورده اند، \" اصلاً مگر امکان دارد 30 سال بررسي انجام نشده باشد مگر مي‌شود اسناد به اين مهمي در پشت يک ماشين نگهداري شده باشد.\"

در پاسخ به \" آقاي سليمي نمين باسواد!\" بايد گفت آري. آقاي سليمي نمين اسناد و مدارک کشف مذکور موجود است و اگر جنابعالي واقعاً به دنبال بهانه اي براي تخليه خود نبوده ايد مي توانيد، وقت گذاشته و به بررسي آن بپردازيد.

و اما پرسش مهمي که از \" آقاي سليمي نمين باسواد!\" به عنوان مدير دفتر مطالعات و تدوين تاريخ ايران مطرح مي شود اين است که آيا في الواقع جنابعالي تمام مطالعات پيرامون تدوين تاريخ مملکت را همين گونه، از پشت ميز اتاقتان ، بدون تحقيق و از طريق خواندن اخبار انجام داده ايد؟

اگر اين چنين است که مصداق حاضر آن را تاييد مي کند که بايد فاتحه مطالعه و تدوين تاريخ ايران را خواند.

فلذا جنابعالي با سواد و تجربه فراواني که داريد، بفرماييد که چه پاسخي به افکار عمومي در خصوص تاييد صحت و اعتبار مطالعات دفترتان در مسووليت سنگين تدوين تاريخ ايران داريد؟

انتهای پیام/

کد خبر 1389061657