حميدبقايي با اشاره به لقب گرفتن مولانا به عنوان شاعر قرن 25 توسط محققان اروپايي، 1300سال ديگر نيز نام و ياد مولانا را زنده عنوان کرد.
وي کلام مولانا را کلام حق دانست که به تقدير الهي از زبان مولوي و نه ديگر شاعران جاري شده است.
اين مقام مسوول اظهار نظر برخي از افراد در مورد مذهب مولانا را سطح پائين تصور کرد و بيان داشت: مولانا افتخار ايرانياني است که در طول تاريخ بشريت ايفاکنندگان نقش اصلي در تمام زمينه ها بوده اند.
وي مولانا را يکي از نمادهاي تمدن بزرگ ايراني، تمدني با پايه خداگونه، خداپرست، عدالت و عشق به انسان ها عنوان کرد.
وي با بيان اينکه در کلام مولانا مي توان خدا را ديد، يادآور شد: خواندن مثنوي مولوي لذت معنوي را به روح انسان مي بخشد.
بقايي رفتن به مزار مولانا را حاضر شدن در مکاني مقدس توصيف کرد و افزود: ميراث فرهنگي ايران مفاخر و شخصيت هاي بزرگ و نه بناهاي سخت افزاري هستند.
وي شعراي ايراني را به دليل ماندگار کردن فرهنگ و تمدن ايراني ها با زبان دلنشين و قدرتي آتشين، افتخارآميز عنوان کرد و بيان داشت: ايرانيان معرفي مفاخر کشورشان به جهانيان را بايد سرلوحه و سياست کاري خود قرار دهند.
به گفته اين مقام مسوول؛ مفاخر ايراني به عنوان معرفي کنندگان عدالت و دوستي به جهانيان، داشته هاي ايرانيان به شمار مي روند که نبايد به ارزاني فروخته شوند.
وي با اشاره به لغو قانون برده داري در آمريکا در سال 1862 و در پي آن آغاز جنگ از سوي مخالفين، يادآور شد: در ايامي که برده داري، غارت و جنايت در تمام قوميت ها رواج داشت، حاکم ايران با صدور فرمان قانون لغو برده داري، غارت و جنايت در منشور حقوق بشر کوروش درواقع يک خواسته ملي را فراهم کرد.
رئيس سازمان ميراث فرهنگي کشورمان با بيان اينکه ايراني ها تمدن ساز بودند و تمدن ساز باقي خواهند ماند، بيان داشت: آينده جهان به دست ايرانيها رقم مي خورد.
وي ايران را مظهر فرهنگ و تمدني به دور از نژاد پرستي و نابرابري و مبارزه با آن ناميد و گفت: معرفي مفاخر کشورمان به نسل هاي جوان را بايد سرلوحه کار خود قرار داد.
بقايي به ايجاد شکاف و فاصله بين نسل جوان و آشنايي با مفاخر کشورمان اشاره کرد و يادآور شد: هم اکنون براي معرفي اين مفاخر بايد از توليدات نرم افزاري، کتاب و مقالات حتي در خارج از کشور بهره برد.
وي قدرت فرهنگ را نسبت به قدرت اقتصادي و نظامي هر کشور پايدار بيان کرد و افزود: در هنگام بحث و گفتگو کشورها بر سر تمدن و فرهنگ از جمله فردوسي، مولوي و منشور کوروش، کشوري نمي تواند با ايران برابري کند.
وي از تبديل ساختمان اداري پيشين سازمان ميراث فرهنگي واقع در خيابان آزادي به مجموعه فرهنگي\"ارگ آزادي \"خبر داد و گفت: مهمترين بخش اين مجموعه به موزه مفاخر ايران اختصاص خواهد يافت./119
انتهای پیام/