قرآن مذکور با اختصاص 100 ميليون ريال اعتبار ملي و طي مدت دو ماه بصورت کامل اقدامات حفاظتي و مرمتي از قبيل مرمت جلد قديمي (چرمي) ، ساخت جلد چرمي هم رنگ ، دوخت و صحافي سنتي ، زيبا سازي اطراف محل نگهداري قرآن ، ساخت و نصب ويترين نمايش قرآن و سيستمهاي حفاظتي انجام شد.
نسخه خطي قران روستاي هفتاش يک از باارزشترين نسخ قديمي شهرستان بانه است که ساليان متمادي در مسجد روستا نگهداري مي شود.
اين نسخه خطي از قرآن داراي 15 جزء بوده و در مسجد روستا هفتاش از توابع بخش ننر شهرستان بانه نگهداري مي شود و 15 جزء ديگر بنا به روايات محلي در نسخه اي جداگانه در کتابخانه اي در کشور عراق دچار حريق شده و از بين رفته است.
با استناد به صفحه اختتاميه ، قرآن توسط محمد بن حاج ابراهيم ششه اي در پنجم شعبان سال 1107 هجري قمري در حدود 322 سال قبل به خط ثلث نوشته شده است جلد قرآن از چرم به رنگ قهوه اي تيره و شيرازه بندي شده است. صفحات قرآن از کاغذ و تعداد آنها 280 برگ است .
قرآن بدون فهرست و تزيين و آرايه است فقط در دو صفحه آغازين تزييناتي ترکيبي از اشکال هندسي و جدول با رنگهاي طبيعي ترسيم شده است و سوره ها به واسطه کلمه بسمه ا... از هم تفکيک شده و نوشته ها کاملاً اعراب گذاري شده اند.
قرآن از لحاظ محتوي ، جلد ، خط و تذهيب داراي ارزش است .
لازم بذکر است که پرونده ثبتي اين نسخه خطي در تاريخ 16/6/87 توسط کارشناسان واحد ميراث فرهنگي شهرستان بانه تهيه و تنظيم و جهت ثبت در فهرست آثار ملي کشور توسط اداره کل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري کردستان پرونده اين قرآن نفيس تکميل شد.
همچنين با پيگيريهاي مستمر اعتبارات لازم از محل اعتبارات استاني و ملي جهت مرمت و نصب ويترين و سيستم حفاظتي براي اين قرآن در نظر گرفته شد که در تاريخ 26/2/89 مرمت اين نسخه با ارزش آغاز و در تاريخ 14/7/89 تمامي عمليات مرمتي و حفاظتي به پايان رسد.
/104
انتهای پیام/