معماران گذشته‌ ذوالفنون بودند

به گزارش ميراث آريا(chtn) دبير اجرايي کارگاه فهم معماري ايران در اين مراسم به تشريح برنامه‌هاي برگزاري کارگاه پرداخت و هدف کارگاه فهم معماري ايران را روبرو شدن با آثار فاخر معماري اين سرزمين، آثاري که حاصل تجربه‌ انسان براي سکونت و زيست در يک سرزمين است، عنوان کرد.

وحيد قاسمي تاکيد کرد: منطور از گرگان، حوزه فرهنگي گرگان است که امروز به لحاط تقسيم بندي کشوري استان گلستان نام گرفته ولي به لحاظ فرهنگي ملال تپه تا کلاله را شامل مي‌شود و اين حوزه فرهنگي بسيار پراهميت است.

مدير مرکز رويدادهاي معماري ايران به 1150 نفر متقاضي شرکت در کارگاه اشاره کرد.

رئيس مرکز هنرپژوهي نقش جهان نيز يکي از اهداف اصلي فرهنگستان هنر را تدوين دايره‌المعارف‌ها و دانش‌نامه‌هاي حوزه‌ي هنر عنوان کرد و گفت: در همين زمينه تاکنون دانشنامه معماري و شهرسازي تدوين شده که اين حرکت هم به نوعي در اين عرصه قرار مي‌گيرد و زمينه‌ شناخت ما را از ارزش‌هاي فرهنگي خود فراهم مي‌کند.

سجاد محمد يارزاده همچنين، شناسايي ارزش‌هاي کالبدي فضاي شهري، به ويژه در مقوله تاريخي و طبيعي هر شهر را به عنوان يکي از اهداف فرهنگستان هنر عنوان کرد و گفت: اگر تاريخ شهرهاي ايران را بررسي کنيم، فقط ديد توسعه‌ شهري را در مباحث کالبدي مي‌بينيم اما هيچگاه در حوزه فرهنگي شهر سرمايه گذاري نمي‌بينيم و اساساً ارزشهاي تاريخي شهر را به عنوان سرمايه‌هاي اجتماعي و فرهنگي شهر لحاط نمي‌کنيم.

وي افزود: يکي از مشکلات اصلي ما در عرصه‌ مديريت شهري نبود چنين ارتباطي است اما اين فعاليت‌ها مي‌توانند آغازي براي اين ارتباط باشند.

رئيس مرکز هنرپژوهي نقش جهان، ، معماران گذشته را ذوالفنون خواند و گفت: آنها در همه عرصه‌ها چون فن، جامعه شناسي، هندسه، زيبايي شناسي، فلسفه و مردم شناسي متخصص بودند.
شرکت‌کنندگان کارگاه فهم معماري ايران از سوم تا ششم آبان‌ماه همراه با اساتيد و دستياران علمي، در شش گروه، با هدف فهم معماري ايران، از گرگان و شش روستاي منتخب منطقه، ديدن مي‌کنند. /118



انتهای پیام/

کد خبر 1389080361