عليرضا عامري افزود: بسيار خوشحال و مفتخرم که احترام و خير مقدم خود را نسبت به شما ميهمانان ، مسئولان و مديران ارشد گردشگري کشورهاي عضو سازمان کنفرانس اسلامي در هفتمين اجلاس کارشناسان ارشد ابراز کرده و آرزو ميکنم اين نشست با پيگيري مصوبات اجلاسهاي پيشين و پيشنهاد تصويب لوايح جديد نتايج مثبت و مفيدي در جهت توسعه و رفاه کشورهاي عضو به همراه داشته باشد و نقش ويژه خود را در اعتلاي فرهنگ والاي اسلامي ايفا کند.
وي ادامه داد: اين دومين بار است که وزرا و کارشناسان ارشد گردشگري کشورهاي عضو سازمان کنفرانس اسلامي در تهران گرد هم آمده و در جهت توسعه گردشگري در کشورهاي اسلامي به بحث و گفتگو ميپردازند. اين موضوع خود ميتواند بيانگر اهميتي باشد که جمهوري اسلامي ايران به صنعت گردشگري از يکسو و سازمان کنفرانس اسلامي از سوي ديگر ميدهد.
عامري اظهار داشت:امروز در جهاني زندگي ميکنيم که طبق قطعنامههاي اجلاس هزاره سوم سازمان ملل متحد و بررسي کارشناسان کشورهاي مختلف اثبات شده که صنعت گردشگري سومين صنعت درآمدزاي جهان و يکي از عوامل مهم فقرزدايي، اشتغالزايي و توازن اجتماعي است به طوري که از مدتها قبل کشورهاي مختلف که داراي منابع ديگري جز صنعت گردشگري نبودند با درک درست و داشتن برنامه جامع و حضور به موقع و از پيش تعيين شده به صورت علمي در بازار تقاضاي گردشگري جهان توانستهاند فهم قابل توجهي از درآمدهاي حاصل از اين صنعت را به خود اختصاص دهند.
وي تصريح کرد: مطابق آمار اعلام شده سازمان جهاني جهانگردي تعداد گردشگران بينالمللي در سال گذشته به رغم 4 درصد کاهش به رقم 880 ميليون نفر رسيده که اين تعداد 852 ميليارد دلار را عايد کشورهاي گردشگر پذير کرده است.
اين مقام مسئول در معاونت گردشگري سازمان ميراث فرهنگي خاطر نشان کرد: براساس چشم انداز سازمان جهاني جهانگردي پيشبيني ميشود روند افزايش تعداد گردشگران با رشد 3 الي 4 درصد ادامه داشته باشد و تا سال 2020 اين تعداد از مرز 1 ميليارد و 600 ميليون نفر نيز فراتر رود .
وي افزود: کشورهاي عضو سازمان کنفرانس اسلامي نيز در دهههاي اخير با درک اهميت و جايگاه اين صنعت نه تنها موفق شدهاند با بهرهبردن از فرهنگ غني و متعالي و شيوههاي متنوع، دلچسب و صميمانه مهماننوازي برخاسته از تعاليم اسلامي و همچنين انبوه جاذبههاي بيبديل مذهبي و تاريخي خود بخش قابل توجهي از درآمدهاي حاصل از صنعت گردشگري را به خود اختصاص دهند بلکه با ابداع و توسعه گردشگري حلال به عنوان گونهاي از صنعت گردشگري که در آن خدمات مطلوب در کنار رعايت ارزشهاي معنوي و اخلاقي اسلامي به گردشگران ارائه شود گامهاي مهمي در راه بوميسازي اين صنعت و ترسيم افقهاي نوين براي آن برداشتند.
عامري خاطر نشان کرد: امروز ما در اين مکان در شرايطي هفتمين اجلاس کارشناسان ارشد گردشگري کشورهاي عضو سازمان کنفرانس اسلامي را برگزار ميکنيم که بر اثر تلاشها و پيگيريهاي انجام شده گردشگري به صنعتي استراتژيک در جهان اسلام تبديل شده و فعالان مسلمان صنعت گردشگري موفق شدهاند گردشگري اسلامي را به برندي معتبر در صنعت گردشگري جهاني تبديل کنند.
معاون گردشگري سازمان ميراث فرهنگي ادامه داد: بنابراين در اين برهه زماني لازم است کشورهاي اسلامي ضمن توجه به توسعه علمي و نظاممند صنعت گردشگري تمهيدات لازم را براي معرفي و حفاظت از ميراث تمدني اسلامي در چهارچوب همکاريهاي مشترک در دستور کار قرار دهند.
وي در پايان ضمن تشکر از شرکتکنندگان در اين نشست توجه مديران و مسئولان مربوط در کشورهاي عضو اکو را به اهميت توسعه گردشگري و تقويت تعاملات رو در رو ميان شهروندان کشورهاي عضو در نزديکي اين کشورها و تحقق همگرايي در ميان آنها جلب کرد و افزود: فراهم آوردن تسهيلاتي براي صدور رواديد ميان کشورهاي اسلامي را خواستارم. /115
انتهای پیام/