فيلمسازان بزرگ ايراني با توليد آثار مستند به جشنواره بيايند

به گزارش ميراث آريا (chtn) به نقل از روابط عمومي پژوهشگاه ميراث فرهنگي ،‌صنايع دستي و گردشگري«حميد خطيب شهيدي» باستان‌شناس و استاد دانشگاه در مراسم اختتاميه جشنواره فيلم‌هاي مستند باستان‌شناسي ايتاليا با بيان اين مطلب افزود: يکي از جذابيت‌هاي فيلم‌هاي به نمايش درآمده در اين جشنواره، نگاه هنري و جنبه‌هاي سينمايي آثار ايتاليايي بود که نشان دهنده پيوند عميق باستان‌شناسي و سينما در اين کشور است.

وي با قدرداني از مسوولان پژوهشگاه ميراث فرهنگي و گردشگري بابت برنامه‌ريزي و تدارک برگزاري جشنواره، افزود: اميدوارم اين جشنواره رخدادي باشد که نه تنها فيلمسازان مستند بلکه همه کارگردانان ايراني به باستان‌شناسي علاقه مند شده و با دريافت اطلاعات صحيح از اين فيلم‌ها بتوانند در آينده انواع آثار مستند و داستاني را توليد کنند.

اين استاد دانشگاه با بيان اينکه جشنواره فيلم‌هاي مستند باستان‌شناسي ايتاليا، بهترين فرصت براي آشنايي دانشجويان و فيلمسازان جوان ايراني است تا وارد فعاليت در زمينه ساخت فيلم‌هايي با موضوع باستان‌شناسي شوند، افزود: اميدوارم با گسترش اين جشنواره شاهد آن باشيم تا دانش آموختگان سينما، به تحصيل در مقاطع کارشناسي ارشد و دکتري باستان‌شناسي هم علاقه مند شوند.

خطيب شهيدي همچنين در بخش ديگري از سخنان خود با اشاره به تخصصي بودن ساخت فيلم‌هاي مستند باستان‌شناسي خطاب به دانشجويان و پژوهشگران رشته باستان‌شناسي تصريح کرد: نبايد از اين جشنواره تلقي اشتباه شده و به اين فکر کنيم که بعد از اين خود باستان‌شناسان بايد درباره پژوهش‌هاي ميداني‌شان فيلم مستند تهيه کنند. چرا که يک باستان‌شناس در کنار کار تخصصي خود، مسوول فعاليت‌ها و برنامه‌هاي مختلف هيات کاوش نيز هست.

وي افزود: ساخت و توليد فيلم، يک حرفه است و ما به عنوان باستان‌شناس بايد تنها بتوانيم به گونه‌اي عمل کنيم که فيلمسازان حرفه‌اي، اطلاعات صحيحي از حرفه ما در اختيار داشته و بتوانند با در اختيار داشتن اين اطلاعات، فيلم بسازند.

خطيب شهيدي همچنين با اشاره به ساخت برخي فيلم‌هاي داستاني ايراني با محور باستان‌شناسي نظير فيلم «به نام پدر» ساخته ابراهيم حاتمي‌کيا گفت: در برخي از موارد ديده شده که اين فيلم‌ها با اشتباهاتي در حوزه اطلاعات حرفه باستان‌شناسي همراه هستند، اما برگزاري جشنواره مي‌تواند پيوند خوبي ميان باستان‌شناسان و فيلم‌سازان ايجاد کند و نتيجه اين همکاري دقيق و نزديک کاهش يافتن خطاها و انعکاس درست اطلاعات فني- تخصصي خواهد بود./122

انتهای پیام/

کد خبر 1389091523