اسد الله بيات ادامه داد: با توجه به اسناد متعدد و مدارک باستان شناسي مکشوفه از تپههاي تاريخي و اجراي عمليات لايه نگاري در تپههاي بابا جان لرستان، گودين کنگاور و گيان نهاوند مي توان تپه ون درآباد را به عنوان مدلي براي تاريخ گذاري اين منطقه در غرب کشور در نظر گرفت.
وي همچنين به انجام عمل لايه نگاري و اهميت اين پروژه اشاره کرد و افزود: با مطالعات گسترده نتايج مستندي از تپه ون در آباد به دست ميآيد.
مدير کل ميراث فرهنگي، صنايعدستي و گردشگري استان همدان تصريح کرد: باستان شناسان و پژوهشگران تعيين عرصه را به دليل دخل و تصرف احتمالي ساکنان روستا و مالکان زمينهاي پيرامون در تپه اقدامي مهم دانستند.
وي پژوهش در حال اجراي اين تپه را مقدمهاي براي مطالعات و کاوشهاي گسترده در آينده نزديک در منطقه اسدآباد عنوان کرد و ادامه داد: اين تپه در بخش مرکزي شهرستان اسد آباد در دهستان جلگه و در ارتفاع هزار و 518 متري از سطح دريا واقع شده است.
بيات با بيان اينکه طول تپه ون درآباد 290 و عرض آن 210 متر است، اضافه کرد: ارتفاع تپه از زمينهاي پيرامون 14 متر اعلام شده است.
مدير کل ميراث فرهنگي، صنايعدستي و گردشگري استان همدان يادآور شد: محدوده اجراي طرح گمانه زني 7 هزار متر مربع است که 50 گمانه آزمايشي به ابعاد دو در دو متر را شامل ميشود.
112/
انتهای پیام/