هفته ميراث فرهنگي و گردشگري ايران در استانبول برگزار مي‌شود

حسن محسني در گفتگو با ميراث آرياchtn) ) به طرح دهکده جهاني، عصر ارتباطات و تغيير و تحول در نوع تعاملات و روابط بين‌المللي به ويژه در حوزه‌هاي فرهنگي و اجتماعي اشاره کرد و افزود: در راستاي گسترش تعاملات و توسعه روابط دو يا چند جانبه با ساير دولت‌ها يا نهاد‌هاي غير دولتي، حضوري متنوع و مؤثر بسيار ضروري است.

مدير کل روابط عمومي و امور فرهنگي اجتماعي سازمان ميراث فرهنگي گفت: از اين رو طرح \"هفته ميراث فرهنگي و گردشگري ايران در شهر استانبول\" با مشارکت وحضور ويژه سازمان منطقه آزاد ارس و به منظور معرفي ظرفيـت‌هاي تاريخي فرهنگ ايراني اسلامي و قابليت‌هاي گردشگري در بخش‌هاي طبيعي،‌ تاريخي، اجتماعي،‌ پيشرفت‌هاي علمي و فرهنگي براي تعامل با مردم کشور ترکيه و صاحبان صنعت گردشگري منطقه در اين کشور به مدت 5 روز از 26 بهمن تا 2 اسفند اجرا مي‌شود.

وي هدف از برگزاري هفته ميراث فرهنگي و گردشگري ايران در ترکيه را دربرگيرنده مواردي چون، تقويت روابط فرهنگي دو جانبه، معرفي ظرفيت‌ها و قابليت‌هاي فرهنگي قومي ايران، افزايش روحيه نشاط و شادابي ايرانيان مقيم در کشور ميزبان، افزايش نرخ گردشگري به صورت دو جانبه و گسترش بازار براي عرضه هنرهاي سنتي و صنايع‌دستي دانست.

محسني در توضيح جشنواره موسيقي محلي ايران يکي از بخش‌هاي هفته ميراث فرهنگي و گردشگري ايران در ترکيه گفت:با توجه به اثرگذاري معيار موسيقي به ويژه فولکلوريک و جذابيت اين موضوع براي مخاطبان در اين هفته از هنر گروه‌هاي موسيقي آذربايجان، کردي، خراساني و بلوچي بهره‌برداري خواهد شد.

اين مقام مسوول، جشنواره غذاهاي ايراني را از ديگر بخش‌هاي هفته ميراث فرهنگي و گردشگري ايران در ترکيه عنوان کرد و گفت: غذا به عنوان يکي از مقوله‌هاي فرهنگي معنادار و مؤثر در اذهان عمومي، روشي مؤثر در معرفي هنر، ظرفيت‌هاي ذائقه ايراني و بستر جغرافيايي کشورمان به شمار مي‌رود.

وي در توضيح اين مطلب افزود: در اين روش از غذاهاي اصلي مانند کوبيده، کوفته، ميرزا قاسمي و غيره، پيش غذا‌ها و آش ايراني مانند آش رشته، آش دوغ، آش شعله‌ قلمکار و غيره و انواع نان‌هاي ايراني مانند نان محلي اسکو، نان محلي شيرازي و غيره استفاده خواهد شد.

مدير کل روابط عمومي و امور فرهنگي اجتماعي سازمان ميراث فرهنگي به جشنواره فيلم‌هاي سينمايي و مستند گردشگري در اين برنامه اشاره کرد و گفت: هنر هفتم، ابرازي براي شبيه‌سازي عيني و ذهني از مصاديق هنري، اجتماعي و فرهنگي به صورت سنتي يا امروزي و فرصتي براي عرضه جاذبه‌ها و زيبايي‌هاي گردشگري ايران است.

محسني با اشاره به برگزاري جشنواره مناسک و آئين‌هاي اقوام ايران زمين در اين مراسم گفت: برگزاري نمايشگاه‌هاي تنوع قومي و استاني ميراث فرهنگي و گردشگري، عکس جاذبه‌هاي طبيعي،‌ تاريخي، اجتماعي و فرهنگي، شبيه‌سازي آثار موزه‌اي و تاريخي کشور، تنديس‌ها و سرديس‌هاي مشاهير و مفاخر ايراني، لباس‌هاي سنتي اقوام ايران زمين، هنرهاي سنتي و صنايع‌دستي، کتاب‌ها و نسخ خطي، سوغات ايراني و زيورآلات سنتي ايران را از ديگر برنامه هاي تدارک ديده شده در کشور ترکيه عنوان کرد./118

انتهای پیام/

کد خبر 1389092241