حميد خداپناهي اضافه کرد: اين منطقه به دليل واقع شدن در منطقه زيباي قره سو و موارد ياد شده در دو زمينه تاريخي و اکوتوريسم قابليت جذب گردشگر را دارد.
وي با اشاره به اجراي پايگاه ميراث فرهنگي با زير بناي 85 متر مربع در سال 1387 در اين محوطه، بيان داشت: اقداماتي چون نصب داربست و شيرواني به منظور حفاظت سنگهاي روي معبد انجام شد.
اين مقام مسوول از ديگر اقدامات انجام شده به عمليات اجرايي خط انتقال برق به طول يک هزار و 710 متر و انشعاب آب به طول يک هزار و 100 متر اشاره کرد.
وي اعتبار مورد نياز براي ساماندهي محوطه و قلعه به صورت تقريبي در حدود شش هزار ميليون ريال عنوان کرد که از اين مبلغ تاکنون در حدود 600 ميليون ريال هزينه شده است.
خداپناهي محوطه تاريخي شهريري را به عنوان يکي از محوطههاي تاريخي بي نظير جهان به وسعت 400 هکتار توصيف کرد که در 60 کيلو متري غرب استان اردبيل، 35 کيلومتري شرقي شهرستان مشکين شهر، يک کيلومتري شمال روستاي پيرازميان در کنار رودخانه قره سو واقع شده است.
وي اين محوطه را مربوط به دوران پارينه سنگي ميانه، روستا نشيني فصلي و دائم و دوره مفرغ و دوره آهن دانست و بيان داشت: اين محوطه تاريخي در تاريخ 7 مهرماه سال 81 به شماره 6162 در فهرست آثار ملي به ثبت رسيد.
معاون ميراث فرهنگي استان اردبيل اين محوطه را داراي فضاهاي تاريخي چون قلعه با معماري سنگي و ديوارههاي خشکه چين، معبد، گورهاي باستاني کلان سنگي حدود 300 گور، غار باستاني، دروازه، محوطه قوشاتپه مربوط به شش هزار پيش از ميلاد معرفي کرد.
/119
انتهای پیام/