اسناد و وقف نامه ناصري رونمايي شد

به گزارش ميراث آريا (chtn) اشکان امينيان کارشناس آثار تاريخي در اين مراسم گفت : اين اسناد از طرف ناصرالدين شاه قاجار براي شخصي به نام محمدرضا خان سرتيپ صادر شده و به اهدا خلعت ، دادن نشان و بخشودگيهاي مالياتي مربوط مي شوند.

وي افزود : وقف نامه يادشده در تاريخ 1280 هجري قمري نگاشته شده و طي آن 6 دانگ از ده قريه و کرکر خوي که به محمدرضا سرتيپ متعلق بوده است وقف عام شده تا تمام درآمد حاصل از زمين ، محصولات ، دام و تيور موجود در آبادي به کشاورزان ، رعايا ، دامداراران اختصاص يابد.

به گفته امينيان بر اساس اين سند ميزاني از درآمد ده نيز به ايتام ، زنان بيوه ، دختران دم بخت و محصلين علوم ديني اختصاص يافته است.

اين کارشناس آثار تاريخ ادامه داد : از ويژگيهاي اين سند تاريخي آن است که بر روي پارچه نوشته و به منظور نگهداري و حفاظت از آن بر روي مقوا نصب شده است.

وي همچنين در خصوص اسناد رونمايي شده نيز گفت : يکي از اين اسناد که به سال 1281 هجري قمري متعلق است ، از اولين فراميني است که در زمان تاسيس هيات دولت در دوره ناصري صادر شده است.

وي گفت : اين فرمان در خصوص اضافه مواجب به محمدرضا خان سرتيپ است و مهر ناصرالدين شاه در آن قابل مشاهده است.

امينيان تصريح کرد: سند دوم قدرداني ناصرالدين شاه از سرتيپ است و نکته مهم آن اين است که طبق اين سند حمايلي که توسط ناصرالدين شاه به اين شخص اهدا شده است به عباس ميرزا نائب السلطنه متعلق بوده که در آن دوره شخصيت مقدس و با اهميتي به حساب مي آمد.

وي استفاده از خط سياق _ خط اقتصادي ايران _ را از ويژگيهاي سند سوم عنوان کرد و گفت : اين سند در سال 1264 هجري قمري صادر شده است./122




انتهای پیام/

کد خبر 1389111854