نقش راه ابريشم در گسترش روابط فرهنگي فرامرزي

به گزارش ميراث آريا(chtn)، عضو کميسيون حقوق اسلامي ايران در نخستين همايش جهاني ايران و راه ابريشم در مورد راه ابريشم و گسترش روابط فرهنگي فرامرزي سخن گفت.
\t
بهمن اکبري اضافه کرد: گرچه از راه ابريشم براي داد و ستد تجاري استفاده مي‌شده اما علاوه بر آن تبادل فرهنگي نيز صورت مي‌گرفته که به همين شکل اسلام و زبان فارسي از سرزمين ايران به شرق راه پيدا کرده است.

وي راه ابريشم را راهي براي اتصال ميان تمدن‌ها و ملت‌ها با يکديگر دانست و گفت: اين راه سهم مهمي در پيشرفت تمدن، حيات اجتماعي و فرهنگي بشر داشته است.

اين مقام مسوول احيا و ثبت جهاني راه ابريشم و مرمت آثار تاريخي واقع در اين راه را گامي موثر در مسير توسعه روابط فرهنگي فرامرزي ايران با ديگر کشورها دانست و بيان داشت: راه ابريشم راهي براي تبادل فرهنگ، گويش و مليت‌هاي متنوع بوده است.

وي با بيان اينکه امروز بيش از هر زمان ديگر ضرورت همگرايي احساس مي‌شود، يادآور شد: راه ابريشم مي‌تواند همگرايي بين المللي را موحب شود.

اکبري با اشاره به آسياي مرکزي و چين، اظهار داشت: با وجود راه ابريشم جغرافياي آسياي مرکزي به دو بخش اصلي صحراگردان و صحرانوردان و شهرنشينان تقسيم شد که از اهميت بسياري در زمان خود برخوردار بود.

وي ايران را تنها کشوري عنوان کرد که راه‌هاي دريايي و زميني ابريشم در آن از طريق خليج فارس به هم ارتباط پيدا مي‌کنند.
119/

انتهای پیام/

کد خبر 1389112530