طرح مطالعات مرمت سازه‌هاي تاريخي آبي شوشتر

به گزارش ميراث آريا(chtn)، مشاور موسسه گنجينه ملي آب ايران در نشست بررسي طرح مجموعه سازه‌هاي آبي شوشتر- پل بند گرگر گفت: تهيه طرح مطالعات بازسازي و مرمت سازه‌هاي تاريخي آبي شوشتر 18 ماه به طول انجاميده است.

عباسعلي قزل سوفلو از جمله اهداف تهيه اين طرح به معرفي، حفاظت و مرمت همه سونگر همراه با شناخت دقيق، ساماندهي محوطه اطراف سه پل بند در راستاي حفاظت از آن‌ها و مطالعات اکتشافي و شناسايي مشخصات ژئوتکنيک و زمين شناسي با توجه به فرسايش‌هاي انجام پذيرفته و انجام مطالعات هيدروليکي با تکيه بر عامل محيطي تأثيرگذار (رودخانه کارون) اشاره کرد.

وي مطالعات معماري و طراحي فضا و توجه به فضاي پيراموني اثر، تحليل پايداري سازه‌اي وضع موجود و گزينه‌هاي پيشنهادي، توجه به تمامي فاکتورهاي محيطي، اجتماعي و کالبدي و عملکردي در راستاي مرمت و حفاظت از اين آثار تاريخي، توجه و بررسي تمامي عمليات مرمتي انجام گرفته بر هر سه پلبند شادروان، ميزان و گرگر تاکنون و بررسي تمامي عوامل آسيب رسان را از ديگر اهداف اين طرح برشمرد.

قزل سوفلو اهداف اصلي اين طرح را آسيب شناسي و مرمت اصولي سه پلبند شاخص موجود در حلقه آبي شهر شوشتر چون پلبند شادروان، ميزان و گرگر عنوان کرد.

وي با اشاره به بررسي مقاومت بدنه، پي و بررسي‌هاي سازه‌اي اثر و مطالعات پايه چون هيدرولوژي و رسوب، زمين شناسي سطحي و هيدروژئولوژي، تعيين پارامترهاي کمي و کيفي مصالح ساختماني، افزود: مطالعات هيدروليکي و بهره برداري و تعيين اهداف بهره برداري نيز انجام شد.

اين کارشناس با بيان اينکه مطالعات زمين شناسي مهندسي و ژئوتکنيک انجام شد، گفت: همچنين مطالعاتي در مورد هواشناسي، هيدرولوژي، مطالعات تاريخي و سير تحول بنا، برنامه ريزي منابع آب و اثر طرح‌هاي بالادست و استحکام بخشي و تحليل سازه شادروان، گرگر و ميزان نيز صورت گرفت.

/119

انتهای پیام/

کد خبر 1389112646