حميد حلاج مقدم ادامه داد: اين خانه تاريخي يکي از بناهاي شاخص نهبندان است که اداره کل ميراث سال 1386 آن رابه تملک خود در آورد.
وي اضافه کرد: از همان سال برنامه مرمت و احياء اين بناي ارزشمند تاريخي در دستور کار معاونت حفظ، احياء و ثبت آثار تاريخي قرار گرفته و به طور رسمي از سال 1387 فعاليتهاي مرمتي آغاز شد.
معاون حفظ، احياء و ثبت آثار تاريخي اين استان بيان داشت: در سال 1388 نيز از محل اعتبارات ملي، بودجهاي براي مرمت و احياء خانه تقوي نهبندان در نظر گرفته شد.
اين مقام مسوول با اشاره به اينکه براساس طرح مرمت تهيه شده حذف الحاقات در گام اول مورد توجه قرار گرفت، اظهار داشت: الحاقات زيادي به بنا وارد شده بود که نياز به حذف آنها به شدت احساس ميشد.
حلاج مقدم افزود: همچنين استحکام بخشي و مرمت سازهاي بنا در کنار سبک سازي بام و بام سازي به شيوه سنتي نيز در مراحل بعدي صورت گرفت.
اين مقام مسوول با بيان اينکه با پايان مرمت اين بنا وارد فاز احياء شديم، گفت: طرح تأسيسات و نورپردازي در اين مرحله صورت گرفت.
وي تصريح کرد: همچنين کف سازي و گچ کاري بنا و در نهايت احياء نماهاي داخلي و بيروني و سردر ورودي نيز انجام شد.
معاون حفظ، احياء و ثبت آثار تاريخي اداره کل ميراث فرهنگي خراسان جنوبي با تأکيد بر اينکه در زمين روبروي بنا خدماتي چون سرويس بهداشتي و انبار ارائه شد، خاطرنشان کرد: در مجموع 150 ميليون تومان براي انجام عمليات مرمت و احياء اين بناي تاريخي هزينه شده است.
111/
انتهای پیام/