مسيرهاي دسترسي گردشگران به گنبد سلطانيه امکان سنجي شد

مدير پايگاه ميراث جهاني گنبد سلطانيه در گفتگو با ميراث آريا(chtn)، با اعلام اين مطلب اظهار داشت: در مطالعات ياد شده فرضيه پيشنهادي اين مديريت مبني بر تغيير ورودي محوطه ارگ گنبد سلطانيه از ضلع جنوب غربي به ضلع شمالي ارگ مطرح و به آزمون گذاشته شده بود.

عليرضا رازقي با اشاره به اينکه در اين مطالعات امکان سنجي تعريف ورودي به ارگ سلطانيه از هر چهار ضلع شمالي، جنوبي، غربي و شرقي مورد آزمون قرار گرفت، افزود: با توجه به جميع روابط شهري، منظري و علمي-تاريخي گنبد با محيط پيرامون مقرر شد ورودي ارگ و گنبد به ضلع شمالي تغيير کند.

وي اضافه کرد: در اين مطالعات با در نظر گرفتن شاخصه‌هاي علمي- تحليلي جدول سوات، قوت‌ها، ضعف‌ها، فرصت‌ها و تهديدهاي مقوله تغيير ورودي مورد بررسي قرار گرفتند.

مدير پايگاه ميراث جهاني گنبد سلطانيه با بيان اينکه براي رسيدن به اين نتيجه چندين شاخصه مورد بررسي قرار گرفته، ادامه داد: ارتقاء هويت کالبدي با توجه به پيشينه تاريخي مکان، بهره گيري از تأکيدات نشانه‌اي در راستاي خوانايي عرصه و کانون‌هاي ويژه عملکردي ارگ سلطانيه و ايجاد انسجام کالبدي فضايي در راستاي تقويت و ارتقاء هويت و حفظ مکان برخي از شاخصه‌هاي مورد مذکور بوده‌اند.

وي گفت: افزايش نقش و اهميت عناصر، فضاها، پهنه‌ها و محورهاي هويتمند موجود و ارتقاء هويت عملکردي با در نظر گرفتن نقش تفريحي و گردشگري ارگ در مرکز شهر سلطانيه، ارتقاء اتصال و خوانايي حوزه مداخله در ارتباط با عناصر ساختاري شهر سلطانيه، تقويت حضور پياده، بهره گيري از توانمندي‌هاي اختلاط عملکرد و فعاليت و تقويت خاطرات جمعي نيز مورد توجه بوده‌اند.

رازقي در پايان خاطر نشان کرد: از ديگر شاخصه‌هاي مذکور مي‌توان به همه شمولي، ايجاد نفوذ پذيري کالبدي و بصري مختص پياده، اتصال و پيوستگي عرصه عمومي پيرامون ارگ و فضاهاي شهري و زيبايي بصري اشاره کرد.

112/

انتهای پیام/

کد خبر 1389120339