تصلب شرايين؛ بيماري رايج در مصر باستان

به گزارش ميراث آريا(Chtn)،‌ اگرچه محققان از مدت‌ها پيش مي‌دانستند مصريان باستان هم از گرفتگي عروق قلبي جان مي‌داده‌اند اما يافته‌هاي جديد نشان داد که اين بيماري به مراتب رايج‌تر و اسرار آميزتر از تصورات پيشين بوده است.

اين يافته، دانشمندان را بر آن داشت تا با اسکن برداري از 52 موميايي مصري، دلايل مرگ آن‌ها را مورد بررسي قرار دهند که در پايان مشخص شد علت مرگ در 44 موميايي بيماري‌هاي قلبي و عروقي بوده که 45 درصد آن‌ها نيز به دليل انباشتگي کلسيم در ديواره رگ‌ها جان داده بودند.

طبق اطلاعات به دست آمده، قديمي‌ترين اين نمونه‌ها مربوط به موميايي شاهزاده‌اي است که در حدود سال‌هاي 1580 يا 1550 پيش از ميلاد فوت شده و در هنگام مرگ نيز 40 ساله بوده است.

کشفيات به دست آمده حاکي از آن است، تصلب شرايين که علت اصلي حملات قلبي در بين جوامع امروزي است، در 3500 سال پيش نيز رخ مي‌داده است. دوره‌اي که مردم رژيم غذايي مناسبي داشته و دخانيات استعمال نمي‌کردند.

به گفته عادل الهام از دانشگاه الازهر قاهره، انسان‌ها در هر عصري مستعد بيماري قلبي هستند از اينرو بايد نسبت به آن محتاط بوده و تا حد امکان بروز آن را به تاخير انداخت./109

انتهای پیام/

کد خبر 1390011520