کاوشگران پس از بررسي اجمالي مومياييها اعلام کردند، برخي از هشت ميليون سگ موميايي شده تنها در فاصله کمي پس از تولد کشته شده و براي آنوبيس، خداي مرگ مصر باستان که چهرهاي شغال گونه داشته، قرباني شده بودند.
پاول نيکلسون، سرپرست تيم باستانشناسي با اشاره به تعدادي از هدايا يا قربانياني که درون تونلي به ارتفاع سه متر انباشته شده بودند، گفت:به احتمال فراوان، زائران معبد آنوبيس، با پرداخت مبالغي هداياي خود را موميايي کرده و آنها را در اين قسمت قرار ميدادند.
اما، سگ تنها هداياي عرضه شده در اين معبد نبود، زيرا طبق مشاهدات محققان، علاوه بر سگها مومياييهاي ديگري از حيواناتي همچون گربه، شاهين، شغال،روباه، گاو و ميمونهاي پوزه دار مصري نيز ديده شده بود.
نيکلسون، با توجه به يافتههاي موجود اعلام کرد، به نظر، برخي از شبکههاي زيرزميني اين منطقه متعلق به سده هشتم پيش از ميلاد است که همزمان با آغاز \" آخرين عصر فراعنه\" در تاريخ مصر باستان به شمار ميرود.
اين گروه باستانشناسي که تا سال آينده نيز در اين منطقه به فعاليتهاي خود ادامه خواهد داد، تمرکز خود را بر نقشه برداري از دخمههاي پر پيچ و خم و طويل صحراي سقاره و دريافت اطلاعاتي کاملتر از شيوه و رسوم مراسم تدفين مردمان اين منطقه معطوف خواهد کرد.
شايان ذکر، رفتارهايي مشابه از اين نوع، هنوز هم در ميان قبايل بومي مناطقي از استراليا به چشم ميخورد. از اينرو دانشمندان اميدوارند بررسيهاي بيشتر، آنها را به سمت کشف ارتباطاتي ميان اين دو فرهنگ سوق دهد./109
انتهای پیام/