آيين‌هاي معنوي، ظرفيتي براي جذب گردشگر فرهنگي است

\"مجتبي‌ رضواني\" در گفتگو با ميراث‌آريا (chtn)، با بيان اين مطلب افزود: بيل‌گرداني از آيين‌هاي سنتي استان مرکزي است و خاستگاه آن شهر نيمور محلات است.

او تصريح‌کرد: قدمت اين مراسم آييني به 2 هزار سال پيش باز مي‌گردد و حفظ و ماندگاري آن پس از گذشت 2 هزار سال بيانگر اهميت برگزاري اين مراسم در نزد مردم نيمور است.

رضواني با بيان اينکه اين مراسم از آيين تقدس آب و نقش آن در حيات و زندگي ريشه گرفته است، گفت: محلات از مناطق مرکزي ايران و داراي آب و هواي خشک است، بنابراين آب در کشاورزي و باغداري منطقه نقش بسزايي دارد.

او گفت: مراسم بيل‌گرداني همه ساله به عنوان نمادي از تلاش و همدلي مردم محلات براي آبياري مزارع در فصل بهار برگزار مي‌شود و امسال نيز به مناسبت ثبت معنوي اين اثر مراسم بيل‌گرداني با شکوه‌ هرچه بيشتر برگزار شد.

قائم‌مقام ميراث‌فرهنگي استان مرکزي ادامه داد: آيين‌هاي سنتي بسياري در استان‌هاي مختلف کشور وجود دارد که از آن جمله مي‌توان به مراسم قالي‌شويان مشهد اردهال و عزاداري حسينيه اعظم زنجان اشاره کرد.

رضواني خاطرنشان کرد: هريک از اين مراسم‌ها ظرفيت‌هاي فرهنگي مهمي به شمار مي‌روند و تاثير بسيار زيادي در جذب گردشگر به استان‌هاي خود دارند.

او آيين سنتي بيل‌گرداني را ظرفيتي مناسب براي استان دانست و گفت: معرفي اين آيين و برگزاري باشکوه‌تر آن در کنار معرفي و تبليغات مي‌تواند فرصتي براي جذب گردشگر فرهنگي به استان باشد.

اين مقام مسؤول خاطرنشان کرد: برگزاري تورهاي گردشگري براي ديدن اين مراسم از سوي دفاتر خدمات مسافرتي کشور نيز گامي ديگر در راستاي جذب گردشگر به استان و معرفي هرچه بيشتر اين آيين سنتي در سطح کشور است.

گفتني است مراسم بيل‌گرداني سال گذشته به عنوان اثر معنوي در فهرست ميراث ملي کشور به ثبت رسيد و روز گذشته نيز اين مراسم در شهر نيمور محلات برگزار شد.

/115

انتهای پیام/

کد خبر 139001208