نقش‌هاي کتيبه‌هاي باستاني ماهيتي واقع‌گرايانه دارند

«علي ماه فروزي» در گفتگو با ميراث آريا (chtn)، افزود: کشف پيکرک سه اسبچه در محوطه باستاني گوهرتپه نشان مي‌دهد که اين گونه از اسبچه 5 هزار و 500 سال قدمت دارد و در مازندران زندگي مي‌کرده است.

او در مورد اهميت اين يافته افزود: کشف اين پيکرک‌ها از لحاظ ريشه‌يابي در آثار تاريخي که حاوي اين نقش‌ها هستند نشانگر آن است که اسبچه خزر بومي اين منطقه است و نقش‌هاي روي کتيبه‌هاي باستاني ماهيت طبيعي و واقع‌گرايانه داشته است.

مدير پژوهشکده باستاني گوهرتپه ادامه داد: نمونه‌هايي از نقش حيوانات در کتيبه‌هاي مختلف چون گاو کوهان‌دار مارليک ديده مي‌شود که همگي حاکي از آن است که اين نقش‌ها ريشه طبيعي دارند و بر پايه واقعيت ترسيم شده‌اند.

او درباره کاربرد اين اسبچه در دوران باستان اين منطقه بيان داشت: بي‌شک اسب کاربرد ويژه‌اي در کشاورزي، تجارت و حمل و نقل در عصر آهن و عصر برنز داشته است.

«ماه فروزي» با اشاره به اينکه در کتيبه‌هاي کشف شده که متعلق به همين دوران است، اين اسب وسيله‌اي براي حمل شاهان و افراد مهم نقش شده است، خاطرنشان کرد: در جشن‌هاي ايران باستان به عنوان اسب ارابه در مسابقات و نبردها مورد استفاده قرار مي‌گرفته و به عنوان هديه‌اي ارزشمند به شاهان و ملکه‌ها اهدا مي‌شده است.

111/

انتهای پیام/

کد خبر 139002119