«حسن قليه» مدير موزه «باردو» با اشاره به اينکه «بن علي» و همسر او علاقهاي به فرهنگ اين کشور نداشته و بيشتر به فکر تجارت عتيقهجات بودند گفت: خوشبختانه اين موزه لطمه چنداني از اقدامات تجاوزگرانه اين افراد نديد و اکنون ميتواند با مجموعههاي متعدد خود از دورهاي روم تا اسلام به جذب مخاطب و بازديد کننده بپردازد.
طبق گفتههاي مدير موزه «باردو»، اين موزه تنها موزه تونس به شمار ميرفت که خانوداه «بن علي» هيچگاه جرأت خروج اموال آن را براي به نمايش درآوردن در کاخ رياست جمهوري يا ويلاهاي خصوصي خود نداشتند.
اين موزه مجموعه بينظيري از آثار متعلق به تمدنهاي باستاني از زمان فينيقيها تا روم را در خود جاي داده که از آن جمله ميتوان به موزاييکهايي از دوره امپراتوري روم، مجسمهها و نيمتنههايي از امپراتوران، همچنين کلکسيوني از جامههاي متعلق به سلسله فاطميون در کنار 1600 قطعه طلا متعلق به سال 430 ميلادي اشاره کرد.
اين موزه به گفته «قليه» مراحل نخست مرمت و بازسازي را ميگذراند که تا پايان ماه نوامبر به اتمام خواهد رسيد. مدير موزه «باردو» اميدوار است اين بازسازي 12.5 ميليون دلاري که با همکاري صندوق بينالمللي پول صورت ميگيرد شمار بازديد کنندگان را از پنج تا 10 درصد به 30 تا 40 درصد افزايش دهد.
گفتني است يکي از آثار ويژهاي که به گفته مدير موزه پس از بازگشايي آن در معرض ديد عموم قرار خواهد گرفت بزرگترين موزاييک متعلق به عصر روم در جهان است که مساحتي 120 متر مربعي دارد.
109
انتهای پیام/