بازديد نماينده ولي فقيه در گيلان از موزه ميراث‌روستايي

به گزارش ميراث‌آريا (chtn)، در اين بازديد که با حضور «اميد عزيزي» مديرکل ميراث‌فرهنگي، صنايع‌دستي و گردشگري استان گيلان و جمعي از مسؤولان سازمان و موزه ميراث روستايي گيلان همراه بود، برنامه‌ها و اهداف موزه مورد بحث و بررسي قرار گرفت با اين اميد که اين مجموعه با همياري و پشتيباني مسؤولان به اهداف عالي خود هر چه بهتر و پر افتخار‌تر نايل شود.

در خصوص معماري روستايي مي‌توان گفت، معماري روستايي گيلان به دليل تنوع اقليمي (ييلاقي،کوهپايه‌اي، جنگلي، جلگه‌اي) رنگارنگي فرهنگي و همزيستي اقوام گوناگون (گيلک، تالش، ترک، گالش، کرد) جلوه‌هاي متنوع، هر يک هماهنگ با طبيعت مناطق و نيازهاي ساکنان آن، دارد. شناسايي و شناساندن دانش نانوشته و رمز و رازهاي ناگفته انواع اين معماري نشان خواهد داد که ساکنان روستاهاي گيلان در طول تاريخ چگونه اهل سرزمين خود بوده‌اند.

بي ترديد بازسازي 27 سازه مربوط به حوزه فرهنگي و معماري جلگه شرق سفيد رود و 14 سازه مربوط به حوزه فرهنگي و معماري جلگه مرکزي، خود نمايشگاهي باشکوه زنده و چشم‌نواز است. با اين همه براي نشان دادن دستاوردهاي اين پروژه بزرگ ملي که در نوع خود در براي اولين‌بار در خاورميانه به اجرا در آمده است، به مناسبت‌هاي مختلف نمايشگاهي از عکس‌ها و نقشه‌هاي معماري سازه‌هاي روستايي گيلان در محل موزه برگزار مي‌شود. در اين نمايشگاه ويژگي خانه‌ها و ديگر سازه‌هاي منتخب، روش واچيني، حمل و نقل اجزاي ابنيه و مراحل دوباره چيني آنها به نمايش گذاشته مي‌شود.

/117


انتهای پیام/

کد خبر 139002224