به گفته مقامات پرويي، اين آثار گنجينههايي بينظير از تاريخ ناگفتهاي است که شواهد و مدارک تازهاي از نياکان اين کشور را برملا خواهد کرد، تاريخي که متاسفانه تا به امروز در دست قاچاقچيان آثار تاريخي رد و بدل ميشده است.
طبق آمار ارائه شده مجموعه آثار بازگردانده شده را اشيايي همچون، «سفالينهاي با نقش انسان و لاما متعلق به تمدن اينکاها مربوط به سالهاي 1400 تا 1500 ميلادي»، «ديگچهاي منقش به تصوير گربهاي وحشي متعلق به سالهاي 300 تا 360 ميلادي»، «پارچهاي دستباف و دو هدبند که از قبرستانها منطقه ساحلي اقيانوس اطلس پرو کشف شده و از جنس نخ بوده اند» و «مجسمهاي سنگي به شکل يوزپلنک و انسان با قدمتي 1200 تا 1500 سال» تشکيل ميدادند.
اين آثار که به گفته کارشناسان بيش از 43 هزار دلار ارزش داشتند، به گونهاي توسط قاچاقچيان آثار باستاني پنهان شده بودند که بدون استفاده از دستگاههاي پيشرفته، قابل شناسايي نبودند.
گفتني است اين اقدام دولت آمريکا بر مبناي تفاهمنامه منع تجارت آثار باستاني دو کشور در خاک يکديگر بود که در سال 1997 به امضا رسيد و برمبناي آن ورود آثار باستاني پرويي و ساير آثار بومي از اقصي نقاط اين کشور به آمريکا ممنوع شده بود.
109
انتهای پیام/