قدمت 7700 ساله پخت کباب در اروپا

به گزارش ميراث آريا (chtn)،‌ اين گوشت کبابي که نزديک به هزار سال پيش از ورود نخستين کشاورزان و حيواناتشان به اين منطقه بريان شده بود، متعلق به گونه‌اي از گاوهاي وحشي منقرض شده‌ به نام «اوروک» بوده است.

باستان‌شناسان بر اين باورند که اين حيوان يا در دامي گير افتاده و يا به وسيله تير و کمان ساخته شده از سنگ چخماق شکار شده است. از سويي ديگر وجود خنجرهايي از جنس سنگ چخماق درکنار استخوان‌ها نشان مي‌داد که از آن براي شکاندن استخوان و بيرون کشيدن مغز استخوان استفاده مي‌کردند.

دانشمندان معتقدند، شکارچيان پس از کشتن اين گاو، آن را کاملا پوست کنده و به طرزي ماهرانه گوشت را از استخوان جدا کرده و پوست و تکه‌هاي بزرگتر گوشت را نگاه مي‌داشتند و استخوان‌هاي گوشت آلود قفسه سينه گاو را به دليل موفقيت در امر پوست کندن، روي آتش کباب کرده و مي‌خوردند.

دانشمندان، شکارچيان اين منطقه را متعلق به اواخر دوره ميان‌سنگي معرفي کردند. اقوامي شکارچي که بازي شکار بخشي مهم از فعاليت‌هاي روزانه آن‌ها بوده و از آنجايي که «اوروک»‌ها عمده منبع غذايي آن‌ها به شمار مي‌رفته‌اند از اينرو به سرعت منقرض شدند.

«ويستک پرومل»، سرپرست تيم اکتشاف گفت:‌ جمعيت «اوروک»ها يا گاوهاي اوراسيايي، در زمان ورود کشاورزان در حدود 7500 سال پيش کاهش يافت. زيرا کشاورزان با ساخت خانه‌ها، گسترش مزارع و علفزارها در مناطق محل زندگي اين حيوانات رفته رفته ‌آن‌ها را منقرض کردند.

آخرين گونه از «اوروک»ها در سال 1627 و در باغ وحشي در لهستان از بين رفت.
109

انتهای پیام/

کد خبر 139004089