«نصرتالله سپهر» با بيان اينکه ارزش اين ميزان صادرات صنايع دستي 5/1 ميليون دلار بوده است، خاطرنشان کرد: گيوه بيشترين ميزان از صادرات صنايعدستي استان را به خود اختصاص داده است.
او گيوه را يکي از جالبترين و ارزندهترين صنايعدستي روستايي ايران دانست و افزود: اين پايپوش قديمي که روزگاري به خصوص در فصل تابستان مورد استفاده فراوان قرار ميگرفت در سالهاي اخير به سبب رواج کفش ماشيني و جايگزين شدن آن به جاي پايافزارهاي قديمي در اکثر مناطق ايران، رونق و اعتبار ديرين را از دست داده ولي زيبايي، تنوع و طرحهاي متعدد گيوه آن چنان است که هنوز هم داراي متقاضيان فراواني بوده و از استقبال قابل توجهي در فصول بهار و تابستان برخوردار است.
اين مقام مسوول در ادارهکل ميراثفرهنگي استان کرمانشاه ادامه داد: گيوهکشي يکي از صنايعدستي رايج و بومي استان کرمانشاه است و به ويژه در بخش اورامانات از جمله صنايع دستي مسلط به شمار ميرود.
«سپهر» با بيان اينکه اين صنعت بومي را ميتوان بر مبناي نوع و محل توليد به دو بخش اصلي روستايي و شهري تقسيم کرد، ادامه داد: دو روستاي هجيج و نودشه از بخش اورامانات جز مراکز قريمي و مهم توليد نوع خاصي از گيوه مشهور به زيرهاي است.
/117
انتهای پیام/