کشف دروازه گنجينه‌‌ها در مصر

به گزارش ميراث آريا (chtn)،‌ اين دروازه که متعلق به دوره «شاه شاباکا»‌ حبشه و از دودمان بيست و پنجم فراعنه مصر بوده، درب ارتباطي ميان کاخ و اتاق گنجينه‌هاي شاه به شمار مي‌رفته که همچنان پس از گذشت هزاران سال در شرايط ظاهري سالمي قرار داشته است.

«منصور بوريک» رييس مرکز پژوهش‌هاي معابد کارناک گفت: براي نخستين بار است که اثري از دودمان بيست و پنجم فراعنه مصر را در چنين حالت ظاهري مناسبي کشف مي‌کنيم زيرا بيشتر آثار اين دوره توسط دودمان بيست و ششم ويران شده بودند.

بررسي‌هاي صورت گرفته روي اين دروازه سنگي بزرگ، حکاکي‌هاي رنگ‌آميزي شده‌اي را به تصوير کشيد که نشان مي‌داد «شاه شاباکا» در حال اهداي هديه‌اي به الهه حقيقت «مات» و خداي الهه‌ها «آمون را» بوده است.

«زهي هواس» وزير عتيقه‌جات مصر نيز خاطر نشان کرد: اين اکتشاف توسط يک گروه فرانسوي و مصري که موفقيت‌هايي در کشف و شناسايي آثاري متعلق به دودمان‌هاي هجدهم تا بيست و ششم فراعنه مصر داشته‌اند، انجام گرفته است.

به گفته او:‌کشف ديوار سنگي حايل معبد، خداي خدايگان شهر ممفيس «پتاه» که در طمان پادشاهي ميانه مصر ساخته و به دست «شاباکا» مرمت شده بود، يکي ديگر از اکتشافات مهم اين گروه است.

کارشناسان اميدوارند پس از اتمام بررسي‌ها و کاوش‌هاي خود در اين منطقه، معبد و تمام آثار موجود در آن را، به صورت عمومي در زمستان آتي به نمايش درآورند.

در تاريخ آمده است «شاه شاباکا» بنيانگذار شهر «طبس» پايتخت مصر باستان بوده و تلاش بسياري در ساخت و بازسازي معماري‌هاي مذهبي داشته است.
109

انتهای پیام/

کد خبر 139004137