او تصريح کرد: به نظر کميته ميراث جهاني آثاري پذيرفته ميشوند که داراي معيارهايي چون شاهکار نبوغ خلاق بشري، نمايانگر ارزشهاي مهم بشري، نمايانگر عنصر منحصر به فرد يک سنت فرهنگي، نمونه برجسته آثار مهندسي، پيوند مستقيم يا محسوس با سنتهاي زنده و انديشهها يا باورها و آثار هنري و ادبي با اهميت جهاني باشند.
مديرکل ميراثفرهنگي اصفهان تأکيد کرد: به گفته يونسکو، باغهاي ايراني با شرايط مختلف جوي سازگاري دارند و بافت و ساختار آنها به دوران پيش از اسلام مربوط ميشود.
«حيدريپور» با بيان اينکه باغ چهلستون تنها قسمت کوچکي از باغ وسيع جهان نما است که پيشينه آن به قبل از دوران صفوي ميرسد، اظهار داشت: شاه عباس اول در ميان آن کوشکي بنا کرد که هسته نخستين کاخ چهلستون بود و تالار مياني کاخ و غرفههاي چهار گوشه آن را شامل ميشد.
اين مقام مسوول اضافه کرد: در دوران حکومت شاه عباس دوم تحولات چشمگيري در اين ساختمان پديد آمد و ايوان ستوندار، ايوان آيينه، سالنهاي الحاقي در اضلاع شمالي و جنوبي ايوان ستوندار، ايوانهاي طرفين تالار مرکزي، دو استخر در دو قسمت شرقي و غربي و نقاشيهاي ديواري تالار مرکزي به بنا افزوده شد.
او بيان داشت: اين کاخ به طور رسمي در سال 1057 هجري قمري به تشريفات و پذيرايي از پادشاهان و صاحب منصبان دولتهاي هم عصر دولت صفوي اختصاص داده شد.
مديرکل ميراثفرهنگي اين استان تصريح کرد: باغ موزه چهلستون در تاريخ 15دي ماه 1310 شمسي به شماره 108 در فهرست آثار ملي ايران ثبت شد.
«حيدريپور» با اشاره به اينکه باغ فين کاشان، نيز نام يک باغ ايراني است که حمام فين نيز در آن قرار دارد، اظهار داشت: مکان نامبرده جايي است که ناصرالدينشاه در سال ۱۸۵۲ ميلادي صدراعظم خود اميرکبير را در آن به قتل رساند.
او خاطرنشان کرد: سابقه و قدمت باغ فين احتمالا به دوره صفويه مربوط ميشود و وسعت باغ بالغ بر ۲۳ هزار مترمربع و شامل يک حياط مرکزي است که به وسيله ديوار، بارو و برجهاي استوانه شکل محصور شدهاست.
او در پايان گفت: باغ فين کاشان در تاريخ 15 آذر 1314 خورشيدي به شماره 238 در فهرست آثار ملي ثبت شد.
111/
انتهای پیام/