«روح ا... احمدزاده کرماني» که پس از برگزاري جلسه هيأت دولت به اين مراسم آمده بود، در جريان صحبتهايش با اشاره به پيشينه قوي فرهنگي ايران اظهار داشت: در کشوري زندگي ميکنيم که 30 هزار نقطهاش به صورت رسمي و به عنوان ميراثفرهنگي ثبت شده است و 20 ميراث ثبت شده معنوي و غيرمعنوي جهاني دارد. در واقع ايران متعلق به تاريخ انساني و هويت نوع بشر است و تنها در يک جغرافياي سياسي نميگنجد.
معاون رئيسجمهور در ادامه، از قدمت آثار تمدن در ايران سخن گفت و افزود: ردپاي حقوق بشر حتي پيش از ظهور اسلام در اين کشور و در قالب «منشور کوروش» ديده شده است و آنچه باعث شد که اسلام در ايران مورد پذيرش قرار بگيرد، فرهنگ و انديشههاي نابي بود که اهالي بافرهنگ ايران در دين مبين اسلام مشاهده کردند. آن زمان که مردم ايران، اسلام را قبول کردند عربيت آن وارد ايران نشد بلکه اين اسلام ناب بود که وارد شد و انديشههاي ناب معنوي در آن ظهور کرد.
وي با طرح سئوالي از دليل موفقيت انديشههاي اسلامي در ايران صحبت کرد و ادامه داد: مگر اين دين از کشورهاي عربي آغاز نشد پس چرا در آن کشورها انديشههاي ناب اسلامي به اندازه ايران رشد و نمو پيدا نکرده است؟ چرا انديشههاي ناب اهل بيت و ظهور و بروزشان در آن کشورها ديده نميشود؟
«احمدزاده کرماني» همچنين با اشاره به مبناي تاريخي يکتاپرستي ايرانيان، گفت: در همان زمان که دين اسلام وارد ايران شد، ايرانيان انديشههاي ادياني که به ثبويت اعتقاد داشتند را نپذيرفتند و به يکتاپرستي موجود در اسلام روي آوردند.
رئيس سازمان ميراثفرهنگي کشور با اشاره به ايراندوستيهاي اشاره شده در صحبتهايش خاطرنشان کرد: البته منظور من از اين صحبتها تأييد انديشه راديکال ايرانيسم نيست بلکه صحبت از انديشهاي توحيدي است که نردباني شده به آسمان و فرهنگ و تمدن بشري که ظرفيتي جهاني دارد.
در جريان اين مراسم، گروههاي تواشيح و موسيقي سنتي به اجراي برنامه پرداختند و حاضران با گوش فرادادن به مولوديخواني مداحان به استقبال ولادت منجي عالم بشريت حضرت مهدي (عج) رفتند.
/118
انتهای پیام/