کارشناس اداره محيط زيست استان تهران با طرح سوالاتي در اين زمينه گفت: سؤالاتي در اينباره مطرح است! به طور مثال آيا اين اراضي کاربري فضاي سبز داشته است يا نه؟ و آيا مجوزهاي لازم از کميسيون ماده پنج اخذ شده است؟ و آيا عوامل شهرداري تهران در هر حال نميتوانستهاند به جاي قطع و تخريب درختان و نهالها، از راهکار و گزينه جابهجايي و انتقال آنها استفاده کنند؟
«گل عليزاده» ادامهداد: اگر اين اراضي کاربري فضاي سبز داشته است، قطعا نبايد به همين سادگي اقدام به تخريب فضاي سبز و قطع درختان ميشد. اگر هم اين کاربري را نداشته است، حتما بايد راههاي قانوني را در پيش ميگرفتند و در هر صورت، اين تخلفات قابل پيگيري حقوقي است.
کارشناس محيطزيست استان تهران گفت: متأسفانه مسوولان در شهرداري تهران دقت لازم را براي طيکردن مسير قانوني ندارند و اگر قرار است پروژهاي همچون ساخت و ساز واحدهاي مسکوني اجرا شود و لازمه آن تخريب فضاي سبز باشد، بايد طبق ضوابط موجود قانوني حرکت کنند.
«گل عليزاده» تصريحکرد: نميگوئيم نبايد توسعه انجام شود ولي ميتوان روالي را در پيش گرفت که کمترين آسيب به محيط زيست و فضاي سبز وارد شود. توسعه پايدار زماني اتفاق ميافتد که در بستر محيط زيست باشد.
اين کارشناس افزود: تلاش مديريت شهري تهران بايد اين باشد که نه تنها فضاي سبز موجود را حفظ کنند بلکه بر آن اضافه کنند اما متاسفانه در چند سالگذشته شاهد قطع درختان و تخريب باغات در پايتخت بودهايم در حالي که واقعا اين امکان وجود داشت که با انجام هماهنگيهاي لازم و برنامهريزيهاي صحيح، از ورود اين آسيبهاي جدي به طبيعت و فضاي سبز تهران جلوگيري شود.
«گل عليزاده» با تاکيد بر نقش مردم در مسائل شهر گفت: ميتوان براي اجراي پروژههاي مختلف از مردم تهران نظرخواهي کرد. بهتر بود که شهرداري تهران در طول اين سالها قبل از اقدام به تخريب فضاي سبز و قطع درختان براي انجام پروژهها و فعاليتهاي مختلف، نظر مردم را نيز جويا ميشد. به هر حال شهر براي مردم است و مديران شهر نيز براي آنها فعاليت ميکنند و مردم در اين موضوعات ذينفع اصلي هستند.
/118
انتهای پیام/