کشف نشانه‌هايي از يک بندر باستاني در مصر

به گزارش ميراث آريا (chtn)‌، اين کاوش‌ها که در شهر «مرسا قواسيس» صورت گرفت نشانه‌هايي از يک بندر باستاني را هويدا کرد که به رغم وجود آثار و مدارکي از آن در متون باستاني، موقعيت و مکان دقيق آن ناشناخته باقي مانده بود.

باستان‌شناسان با توجه به اين اکتشاف اعلام کردند: وجود اين بندر به خوبي مهارت بالاي مصريان در استفاده از فناوري اقيانوس‌نوردي را نشان داده و حاکي از آن است که مردمان اين منطقه تبحر بسياري در شناختن سرزمين‌هاي دوردست دارند.

آثار و نشانه‌هاي اين بندر توسط يک حکاکي معروف در منطقه « دير البحري» و در نزديکي معبد «ملکه هاتشپسوت» به دست آمد که تصويري از يک کشتي اقيانوس پيما را نشان داده که کالايي همچون عاج فيل و زرافه را نيز حمل مي‌کرده است.

به عقيده باستان‌شناسان، اين کشتي نشاني از سفر تجار مصري به شاخ آفريقا را به تصوير مي‌کشيده که در منطقه‌اي همچون کشورهاي «اريتره» يا «جيبوتي» امروزي قرار داشته است. خطوط نگاشته شده در اطراف اين حکاکي نيز نشان مي‌دهد اين کشتي در حال سفر به منطقه‌اي به نام «پوت» بوده اما موقعيت آن را نشان نداده است.

براساس متون تاريخي، نخستين سفر به «پوت» در زمان حکومت فرعون «ساهور» و 25 قرن قبل از ميلاد رخ داده و در زمان ملکه «هاتشپسوت» رونق گرفته است.

پژوهشگران مدت‌ها نسبت به توانايي مصريان در مسافرت‌هاي دريايي مردد بودند اما اين اکتشاف شايد وسيله‌اي براي تغيير ديدگاه آن‌ها و بازکردن دريچه‌اي جديد به روي توانايي‌هاي مصريان باستان و تاثير آن‌ها بر ديگر فرهنگ‌هاي باستاني باشد.
/109

انتهای پیام/

کد خبر 1390050933