مديرکل ميراثفرهنگي اردبيل ادامه داد: اين شهر به لحاظ سنگ نبشته ميخي اورارتويي و نزديکي به سراب سبلان و معماري خاص صخرهاي از استقرارگاههاي قديمي استان محسوب ميشود.
او از تفرجگاه چشمه بولاغلار، پل تاريخي قرمزي کورپي، بقعه کورائيم، کاروانسراي شاهعباس، آبگرم برجلو و قيرنجه، دژ و پناهگاه زيرزميني گلستان، دهکده گردشگري سبلان، قلعه بويني يوغون و سد مخزن يامچي به عنوان آثار تاريخي و جاذبههاي گردشگري موجود در منطقه نام برد.
«ندايي» با اشاره به ثبت منطقه نمونه گردشگري سبلان در اين شهرستان در خردادماه سال 88 از ساماندهي دسترسي از جاده اصلي به محل آبگرم و ايجاد دسترسي مناسب از محل آبگرم به روستاي برجلو به عنوان زيرساختهاي مورد نياز تا ورودي منطقه نام برد.
او با بيان اينکه مطالعات امکانسنجي و اوليه منطقه در حد شناخت و بررسي توجيه اقتصادي از سوي يک شرکت سرمايهگذار انجام شده است، مهمترين زمينههاي سرمايهگذاري در منطقه را احداث واحدهاي اقامتي، پذيرايي، مراکز تفريحي، ورزشي و مجتمعهاي آبدرماني دانست.
«ندايي» از توزيع جاذبههاي گردشگري با قابليتهاي محيطي در سطح شهرستان، توجه به کوهستان سبلان و حياتوحش آن، معرفي نقاط ييلاقي منطقه در فصل تابستان و امکان افزايش جذب گردشگر با توجه به وجود چشمههاي آبمعدني در منطقه و وجود رودخانههاي دائمي و چشمهسارها و آبشارهاي موجود به عنوان قابليتهاي گردشگري منطقه نام برد.
او ادامه داد: امکان استفاده توريستي از منطقه به مدت هشتماه به عنوان مناسبترين زمان براي استفاده از ظرفيتهاي گردشگري، وجود کوهستان سبلان با تمام ويژگيهاي زمينشناختي براي ورزشهاي کوهستاني، تنوع پوشش گياهي در سطح منطقه مورد مطالعه و قرارگيري در مسير پرتردد اردبيل – تبريز از ديگر قابليتها و فرصتهاي منطقه است.
«ندايي» در مورد وضعيت سرمايهگذاري فعلي منطقه توضيح داد: بنابر اطلاعات موجود، منطقه نمونه گردشگري سبلان، در حال حاضر تحت عنوان «دهکده گردشگري سبلان» تعريف شده و سايتي به وسعت 110 هکتار جهت سرمايهگذاري به منظور توسعه گردشگري منطقه در نظر گرفته شده است.
مديرکل ميراثفرهنگي استان اردبيل افزود: براي ايجاد دهکده توريستي سبلان آبمعدني برجلو و قيرنچه طبق مقررات به طور بلند مدت به سرمايهگذار بخش خصوصي اجاره داده شده است.
/115
انتهای پیام/