او ادامه داد: به رغم تعداد زياد افراد آموزش ديده و متخصص در رشته راهنماي تور به دليل عدم استفاده از اين نيروي کارشناس مشکلاتي در حين اجراي چنين تورهايي مشاهده ميشود که نارضايتي گردشگران را به دنبال دارد.
«صفايي» با بيان اينکه راهنماي گردشگري حرفهاي است که براي بسياري از اقشار جامعه مفهوم واقعي خود را پيدا نکرده است، افزود: بسياري از دفاتر مسافرتي به اين بهانه که سطح توقع راهنمايان متخصص در اين زمينه بالا است، ترجيح ميدهند از راهنمايان کارآموز و افراد غيرمتخصص استفاده کنند.
اين کارشناس گردشگري تصريح کرد: بسياري از دفاتر و موسسات تازه تاسيس نيز بدون در نظر گرفتن برخورداري و عدم برخورداري از تخصص و تجربه لازم در اين زمينه از اقوام خود براي اين کار بهره ميبرند.
او گفت: عدم دريافت اطلاعات صحيح و کامل در حين سفر و بعضا دريافت اطلاعاتي اشتباه از مشکلاتي است که به واسطه عدم آشنايي گردشگر با حوزه وظايف راهنمايتور و بهرهمندي از راهنمايان غيرمتخصص به وجود ميآيد.
«صفايي» با بيان اينکه در کشور ما جنبه تفريحي سفر بر جنبه آموزشي آن اولويت دارد، اظهار کرد: اين امر از ميزان انتظار مسافر براي دريافت اطلاعات صحيح از يک سو و برخورد تخصصي و کارشناسانه راهنما از سوي ديگر ميکاهد.
اين کارشناس گردشگري پيامد اين امر را سهل شدن کار راهنمايان غيرحرفهاي، سخت شدن کار راهنمايان حرفهاي و گم شدن جايگاه اصلي گردشگري فرهنگي و طبيعي در کشور دانست.
/115
انتهای پیام/