او تصريح کرد: تسطيح سطح اثر و تبديل آن به زمين کشاورزي، عبور جاده خاکي روستاي تازه کند نصيرپور به روستاي سيد کندي و عبور تيرهاي چراغ برق از حريم جنوبي از جمله دخل و تصرف انجام شده در اين محوطه است که مطالعه باستانشناسي جامعي در مورد آن صورت نگرفته است.
«محمدي» با اشاره به وجه تسميه اثر گفت: نام اثر متشکل از دو واژه «چالا چقور» به معني ناهموا ر و چاله و «يري» به معني زمين است که به دليل ناهموار بودن زمين توسط اهالي روستاي تازه کند نصيرپور به نام چالا چوقور يري نامگذاري شده است.
مديرکل ميراثفرهنگي، صنايعدستي و گردشگري استان با اشاره به آسيبهاي وارده به اين محوطه آن را در حالت مضطرب خواند و گفت: بناهاي تاريخي هر کشوري، بخشي از شناسنامه فرهنگي آن کشور است که ما موظف هستيم اين مواريث گرانبها را حفظ کنيم.
او بيان داشت: طبق ماده 564 قانون مجازات اسلامي، هرکس بدون اجازه سازمان ميراث فرهنگي و برخلاف ضوابط مصوب اعلام شده از سوي سازمان مذکور به مرمت يا تعمير، تغيير، تجديد و توسعه ابنيه يا تزئينات اماکن فرهنگي – تاريخي ثبت شده در فهرست آثار ملي مبادرت کند، به حبس از شش ماه تا دو سال و پرداخت خسارات وارده محکوم ميشود.
111/
انتهای پیام/