کوزه حفره‌دار رومي تعجب باستان‌شناسان را برانگيخت

به گزارش ميراث آريا (Chtn)،‌ اين کوزه که در دهه 50 ميلادي توسط يک باستان‌شناس ولزي به اين موزه اهدا شد متعلق به عصر امپراتوري روم با قدمتي 1800 ساله بوده که در بين 180 شي بدون هويت در مخزن اين موزه کانادايي کشف شده است.

کارشناسان موزه باستان‌شناسي اونتاريو اعلام کردند، اين کوزه که ارتفاعي 40 سانتي‌متري داشته و حفره‌هاي متعددي سرتاسر آن‌را پوشانده در جريان کاوش‌هاي يک تيم ولزي در يکي از محل‌هاي بمباران شده لندن در زمان جنگ‌ جهاني دوم و در نزديکي معبدي منتسب به «ميترا» الهه روم باستان کشف شده بود.

«کتي اوربان» محقق موزه اونتاريو، گفت: اين کوزه براي تمام کارشناسان اشيا رومي در سراسر جهان ارسال شد اما هيچيک از آن‌ها تاکنون موفق به کشف راز موجود در حفره‌هاي آن نشدند.

اگرچه برخي از کارشناسان اين کوزه را مشعلي اعلام کردند که نور آتش از ميان شعله‌هاي آن به بيرون ساطع مي‌شده است اما اين فرضيه با توجه به حفره‌اي که در انتهاي آن قرار داشت، رد شد.

گروه ديگري از کارشناسان نيز اين کوزه را وسيله‌اي براي نگهداري حيواناتي همچون مار معرفي کردند زيرا خزندگان در عصر باستان به عنوان نشانه‌اي مذهبي شناخته مي‌شدند.

با اين وجود محققان دانشگاه اونتاريو معتقدند هنگامي مي‌توان به کاربرد واقعي اين کوزه حفره‌دار پي برد که شيي مشابه با آن را شناسايي کرد. اقدامي که تاکنون صورت نگرفته است.
/109

انتهای پیام/

کد خبر 139006015