او با اشاره به اينکه از طرفي بخش خصوصي نيز خواهان تدوين قوانيني با ضمانت اجرايي و ايجاد وحدت رويه در ميان بخد شهاي دولتي است، اظهار داشت: در اين رابطه مسوولان مرتبط ميتوانند با استفاده از تجارب کشورهاي پيشرو در اين هنر- صنعت و با به کارگيري کارشناسان و متخصصان ذيربط در جهت پيشبرد اهداف خويش اقدام کنند.
مديرکل امور بازرگاني معاونت صنايعدستي ادامه داد: همچنين دولت ميتواند با ايجاد و تقويت تشکلهاي غيردولتي فعال در بخش تأمين مواد اوليه و ماشينآلات مورد نياز، سرمايهگذاري، بازبيني مقررات گمرکي صادرات و واردات سنگهاي قيمتي و نيمهقيمتي، ارائه تسهيلات بانکي به فعالان اين حوزه، ايجاد هماهنگي بين مراکزي همچون بازرگاني و صنايع و معادن، گمرک، بانک مرکزي، معاونت صنايعدستي و جلوگيري از موازيکاري اين دستگاهها موجبات بالندگي و رشد توليد سنگهاي قيمتي و نيمه قيمتي را فراهم آورد.
«بالان» تأکيد کرد: در بخش اکتشاف و بهرهبرداري از معادن، هرچند فعاليتهاي زيادي در ايران انجام شده است، ولي با اين حال تقريباً تمام سنگهاي قيمتي و حدود هشتاد درصد سنگهاي نيمه قيمتي فرآوري شده مورد نياز کشور از طريق واردات تأمين ميشود.
اين مقام مسوول افزود: به نظر ميرسد دولت بايد با برنامهريزي دقيق امکان واردات مواد خامي که در کشور توليد نميشود يا داراي کيفيت مطلوبي باشد را فراهم کند و تعرفههاي بالاي گمرکي آن را کاهش دهد.
او با بيان اينکه يکي ديگر از فاکتورهاي مهم در توليد سنگهاي قيمتي و نيمهقيمتي، توسعه آموزش و پژوهش در اين زمينه است، گفت: آنچه در اين حوزه مدنظر است ارائه آموزشهايي در زمينههاي عملي و نظري است تا جواناني که وارد اين بخش ميشوند با دانش و شناخت بيشتري به کار و توليد سنگهاي قيمتي و نيمهقيمتي و کاربردي کردن آن اهتمام ورزند.
مديرکل امور بازرگاني معاونت صنايعدستي در ادامه اظهار داشت: در صورت اجراي برنامههاي آموزشي مناسب براي افراد مستعد و علاقمند و همچنين اعطاي تسهيلات به آنان، با استفاده از مواد اوليه موجود در کشور ميتوان با يک برنامهريزي دقيق و مشخص، تعداد زيادي کارگاه توليدي خانگي ايجاد کرده و کالاهاي مناسبي براي عرضه در بازارهاي جهاني توليد کرد.
«بالان» به تدوين استاندار و ايجاد مرکزي براي کارشناسي اصولي به عنوان موضوعي تأثير گذار در توليد سنگهاي قيمتي و نيمهقيمتي اشاره کرد و يادآو شد: تدوين استاندارد و ايجاد اين مرکز در ارتقاي کيفيت محصولات و برخوداري از شناسنامه ملي و معتبر تأثيرگذار است.
او خاطرنشان کرد: با توجه به مزيت رقابتي اين صنعت، توسعه صادرات آن ميتواند يکي از بهترين راهکارها براي بهرهبرداري بهينه از اين سرمايهگذاريها باشد ضمن اينکه توجه به صادرات اين بخش، در توسعه اشتغال و صادرات غير نفتي نيز مؤثر خواهد بود.
111/
انتهای پیام/