براساس پيماننامه ميراث جهاني منظرهاي تاريخي بايد داراي ويژگيهايي همچون توانايي در نمايش نبوغ خلاقانه انسان، ارائه و بيان ارزشهاي انساني در يک محدوده زماني يا فرهنگي مشخص در پيوند با پيشرفتهاي معمارانه، فنآورانه و هنرهاي مرتبط با بناهاي تاريخي و برنامهريزي شهري باشند.
او تصريح کرد:اين منظرها همچنين نشاندهنده نمونه بازرسي از ساختمانهايي هستند که از نظر معماري و يا منظري شاخص بوده و مراحل قابل توجهي از تاريخ بشر را به تصوير کشيدهاند.
رئيس انجمن مفاخر معماري ايران با اشاره به کثرت آثار تاريخي در کشور، مطالعه و بررسي بيشتر بر روي اين آثار را ضروري دانست و افزود: مؤسسه مطالعات منظر پايدار در اين راستا با حضور کارشناسان، متخصصان ميراثفرهنگي، معماري و شهرسازي و منظر تأسيس شده است.
اين مقام مسوول اظهار داشت: اين مؤسسه غيردولتي و غيرانتفاعي بوده و در قالب گروههاي پژوهشي و تحقيق به بررسي و مطالعه منظرهاي تاريخي، طبيعي و فرهنگي در ايران ميپردازد و همکاري نزديک با سازمان ميراثفرهنگي خواهد داشت.
«قهاري» تأکيد کرد: مؤسسه مطالعات منظر پايدار به منظور تسريع در جمعآوري پروندههاي لازم براي ثبت جهاني منظرهاي تاريخي به سازمان ميراثفرهنگي کمک خواهد کرد.
شايان ذکر است: پيمان حمايت از ميراثفرهنگي و طبيعي جهان در سال 1972 توسط مجمع عمومي يونسکو به تصويب رسيد که هدف اصلي آن شناسايي، معرفي، حفظ، حمايت و انتقال ميراثفرهنگي و طبيعي با ارزشهاي امروز جهان به نسلهاي آينده در نظر گرفته شد.
بر اساس اين گزارش، 20 سال بعد در سال 1992 پيمان ميراث جهاني، نخستين ابزار قانوني و بينالمللي جهت شناسايي و حمايت از منظرهاي فرهنگي تاريخي شد و در سال 1994 به طور رسمي کار خود را آغاز کرد.
/122
انتهای پیام/