معرفي سال 2012 به عنوان سال گردشگري ايران و چين

به گزارش ميراث‌آريا (chtn)، «حامد دهقانان» در نشست خبري اعلام برنامه‌هاي هفته گردشگري که صبح امروز در محل اين معاونت برگزار شد در ابتدا به برنامه‌هاي اجلاس همکاري‌هاي اقتصادي اورآسيا که از 22 تا 24 سپتامبر در شهر شيان چين و با حضور جمهوري اسلامي ايران برگزار شد، اشاره داشت و گفت: در اين اجلاس بيش از 750 نماينده از کشورهاي جهان به ويژه کشورهاي عضو سازمان همکاري‌هاي شانگ‌هاي حضور داشتند.

او با بيان اينکه تاکيد اجلاس‌هاي گذشته همواره بر توسعه همکاري‌هاي سياسي، اقتصادي و امنيتي ميان کشورهاي عضو بوده است، بيان داشت: چندسالي است که در حوزه گردشگري اين اجلاس يک بخش مستقل تعريف شده است؛ امسال نيز جمهوري اسلامي ايران به عنوان کشور ناظر و يکي از سخنرانان اصلي در بخش گردشگري اين اجلاس حضور داشت.

معاون گردشگري با اشاره به تاکيد جمهوري اسلامي ايران در اين اجلاس به روند رو به رشد گردشگري کشور و دستاوردهاي اين حوزه در سال‌هاي اخير اظهار کرد: تاکيد اصلي ما در اين اجلاس تبيين نقش جاده ابريشم به عنوان يک نقطه کانوني براي توسعه همکاري‌هاي صنعت گردشگري در کشورهاي عضو سازمان‌هاي همکاري اقتصادي اوراسيا بود.

او ادامه داد: اين جاده نه تنها يک مسير مهم تجاري بوده، بلکه از بعد تاريخي و گردشگري نيز حائز اهميت است؛ چراکه در طول هزاران سال فرهنگ‌ها و زبان‌هاي مختلف از طريق اين جاده از شرق به غرب منتقل شده است.

اين مقام مسوول در سازمان ميراث‌فرهنگي افزود: در اين اجلاس جايگاه محوري ايران در طول تاريخ در مسير جاده ابريشم مورد تاکيد قرار گرفت، چراکه ايران به عنوان قطب کانوني در مسير جاده ابريشم در چهار راه اقتصادي و فرهنگي قرار داشته است.

«دهقانان» خاطرنشان کرد: جمهوري اسلامي ايران در اين اجلاس پيشنهاد داد کشورهاي عضو سازمان همکاري‌هاي اقتصادي از اين تجربه موفق تاريخي تمدني خود براي توسعه روابط فرهنگي و گردشگري در هزاره سوم استفاده کنند.

او ادامه داد: همچنين در اين اجلاس با استناد به شعار سازمان جهاني گردشگري براي سال 2011 با عنوان «گردشگري پيوند‌دهنده فرهنگ‌ها» از همين شعار استفاده کرده و پيشنهاد داديم توجه به نقش محوري جاده ابريشم براي ايجاد صلح و فرهنگ ميان 30 کشور عضو در دستور کار قرار بگيرد.

«دهقانان» با اشاره به مطرح شدن پيشنهاد معرفي سال 2012 به عنوان سال گردشگري ايران و چين در اين اجلاس گفت: اين پيشنهاد به دليل وجود اشتراکات فرهنگي تاريخي ميان 2 کشور با استقبال مقامات و رسانه‌هاي کشور چين روبه رو شد.

او همچنين افزود: در حاشيه اين اجلاس ديدارهاي غيررسمي نيز با 10 نفر از مقامات کشور چين در بخش دولتي و خصوصي برگزار شد نتيجه آن برگزاري نشست فعالان بخش خصوصي گردشگري ايران در حوزه دفاتر خدمات مسافرتي با فعالان گردشگري چين است؛ چراکه ارتباط بخش خصوصي ايران با چين مهمترين اقدامي است که در اين حوزه بايد صورت بگيرد.

معاون گردشگري سازمان ميراث‌فرهنگي خاطرنشان کرد: در بخش راهبردهاي رسانه‌اي نيز اقدامات خوبي اتخاذ و مقرر شد برنامه راهبردي ما براي اتخاذ رويکرد رسانه‌اي در کشور چين تبيين و راهکارهاي اجرايي مشخص شود.

او افزود: مطرح شدن اين پيشنهاد يک پيام شفاف به دنبال دارد و آن اينکه در سال آينده ميلادي تمرکز خود را روي بازار چين به عنوان يکي از اولويت‌هاي اصلي و کشورهاي هدف قرار دهيم؛ در اين رابطه تعريف بسته‌هاي تبليغاتي، تعامل بخش خصوصي 2 کشور، توسعه روابط 2 کشور در حوزه‌هاي فرهنگي و ديپلماتيک و آموزش راهنمايان چيني‌زبان بايد مورد توجه قرار بگيرد.

هفته گردشگري فراخوان ملي به تمامي دست‌اندرکاران اين صنعت است

«دهقانان» در ادامه به تشريح برنامه‌هاي هفته گردشگري پرداخت و با اشاره مجدد بر شعار «گردشگري پيونددهنده فرهنگ‌ها» گفت: گردشگري انسان‌ها، ايده‌ها و فرهنگ‌ها را به هم نزديک مي‌کند و نقش فعالان صنعت گردشگري در توسعه تعاملات ميان‌فرهنگي نقشي راهبردي و تعيين کننده است؛ مطالعات جهاني در سال‌هاي اخير نيز نشان داده است انگيزه اصلي سفر بر آشنايي با فرهنگ، اقوام و بازديد از آثار فرهنگي ساير کشورها قرار دارد.

او برگزاري هفته ملي گردشگري را از تاريخ پنجم تا سيزدهم مهرماه يک فراخوان ملي به تمامي دست‌اندرکاران صنعت گردشگري دانست تا نسبت به مقوله فرهنگ هوشيارانه‌تر، هوشمندانه‌تر و با اعتماد بيشتري برخورد کنند.

«دهقانان» با اشاره به تاکيد برنامه‌هاي شاخص هفته گردشگري بر فرهنگ‌هاي بومي، محلي و قومي کشور، برگزاري نمايشگاه هفته فرهنگي استان‌ها را پيش‌درآمدي براي برنامه‌هاي هفته گردشگري دانست و افزود: برجسته‌سازي توانمندي‌هاي استان‌ها در صنعت گردشگري نيز در اين هفته مورد توجه قرار دارد و از اين رو جشنواره ملي اقوام ايران زمين با هدف معرفي تمامي ظرفيت‌هاي قومي و فرهنگ‌‌هاي محلي از سراسر کشور در اين هفته و در شهر گرگان برگزار مي‌شود.

اين مقام مسوول در معاونت گردشگري سازمان ميراث‌فرهنگي با اشاره به حضور 50 ديپلمات و سفير خارجي در کنار مقامات کشوري و لشکري در آئين افتتاح جشنواره اقوام ايران زمين گفت: در اين جشنواره نمايشگاه جامع و متنوعي از تمام ظرفيت‌هاي قومي و فرهنگي اقوام ايران برپا خواهد شد و در کنار آن گروه‌هاي فرهنگي و هنري استان‌ها به اجراي زنده خواهند پرداخت.

«دهقانان» در بخشي ديگر با تاکيد بر لزوم نگاه تخصصي و علمي به صنعت گردشگري از برگزاري چند همايش و سمينار علمي در هفته گردشگري خبر داد و گفت: در روزهاي ششم و هفتم مهرماه همايش بين‌المللي «مديريت گردشگري و توسعه پايدار» با حضور سفراي 5 کشور و نماينده سازمان جهاني جهانگردي در استان فارس برگزار مي‌شود؛ در کنار اين همايش نمايشگاهي با حضور اقوام و فرهنگ‌ها از ساير استان‌ها برگزار خواهد شد.

او ادامه داد: همچنين در روز ششم مهرماه همايش ملي «مديريت و توسعه گردشگري؛ چالش‌ها و راهکارها» با شرکت اساتيد و دانشجويان اين حوزه و اساتيد و دانشجوياني از کشور ژاپن در دانشگاه صنعتي شريف برگزار مي‌شود.

«دهقانان» با اشاره به برگزاري کنفرانس «هتلداري نوين و توسعه صنعت گردشگري» در تهران به ميزباني گروه‌ هتل‌هاي هما در تاريخ 10 مهرماه اضافه کرد: همچنين از 5 تا 19 مهرماه نيز «طرح مدرسه پاييزي» اجرا مي‌شود که در قالب اين طرح دوره‌هاي مختلف گردشگري در سطوح مبتدي تا پيشرفته در 15 عنوان درسي براي هزار نفر برگزار مي‌شود.

برگزاري جشن بزرگ گردشگري تهران از تاريخ پنجم تا دوازدهم مهر در کاخ گلستان، استقبال از گردشگران خارجي ورودي به کشور در بدو ورود در تمام فرودگاه‌هاي بين‌المللي، استقبال از گردشگران در هتل‌ها و استقرار ميز گردشگري و برگزاري اختتاميه هفته گردشگري با حضور خانواده بزرگ گردشگري کشور اعم از فعالان بخش خصوصي و دولتي در هتل اسپيناس در تاريخ 12 مهرماه از ديگر برنامه‌هاي ويژه اين هفته است که مورد اشاره دهقانان قرار گرفت.

مشاور عالي رئيس سازمان ميراث‌فرهنگي، صنايع‌دستي و گردشگري همچنين از برگزاري ويژه برنامه‌اي با عنوان «موزه‌ها و گردشگري؛ پيونددهنده ميان فرهنگ‌ها» در موزه ملي ايران با حضور اساتيد و کارشناسان حوزه ميراث‌فرهنگي خبر داد و گفت: در استان‌ها نيز مراسم‌هاي ويژه هفته گردشگري در اشکال مختلف برگزار مي‌شود؛ همچنين آموزش گردشگري در مدارس نيز از ديگر برنامه‌هاي ويژه اين هفته است.

«دهقانان» خاطرنشان کرد: همچنين از امروز به مدت يک‌ماه 30 برنامه 15 دقيقه‌اي از شبکه ملي با هدف معرفي ظرفيت‌هاي گردشگري کشور پخش مي‌شود.

برگزاري نخستين نمايشگاه ملي گردشگري؛ اسفند 90

معاون گردشگري کشور در بخشي ديگر از برگزاري نمايشگاه ملي گردشگري جمهوري اسلامي ايران در نيمه اسفندماه خبر داد و گفت: از موضوعاتي که احساس کرديم به عنوان اولويت‌کاري نقش مهمي در تقويت نشاط و تحرک در گردشگري کشور خواهد داشت برگزاري نمايشگاه جامع و همه‌جانبه صنعت گردشگري کشور است.

او هدف از برگزاري اين نمايشگاه را زمينه‌سازي براي سرعت‌بخشيدن به برگزاري نمايشگاه بين‌المللي گردشگري جمهوري اسلامي ايران در سال 91 اعلام کرد و گفت: مهمترين ويژگي نمايشگاه ملي اين است که تمامي دست‌اندرکاران صنعت و متوليان گردشگري کشور يک‌‌جا گردهم آمده و در مسير تعامل هرچه بيشتر در کنار يکديگر قرار بگيرند.

معرفي ارگ آزادي به عنوان مجموعه فرهنگي غرب استان

«دهقانان» با اشاره به برگزاري نمايشگاه هفته فرهنگي برخي از استان‌ها در مجموعه فرهنگي و تاريخي ارگ‌آزادي گفت: مجموعه فرهنگي و تاريخي ارگ آزادي به عنوان يک مجموعه بزرگ براي حضور فعالان فرهنگي در غرب تهران بايد معرفي شود و اين اقدام براي نخستين‌بار با برگزاري هفته فرهنگي استان‌ها صورت گرفت.

او با بيان اينکه ارگ آزادي بايد به يک مجموعه بزرگ فرهنگي در غرب کشور تبديل شود، ادامه داد: هم‌اکنون اين مجموعه براي بسياري از مردم اين منطقه ناشناخته است و معرفي آن و استقبال از برنامه‌هاي فرهنگي که به ميزباني اين مجموعه برگزار مي‌شود نيازمند زمان است.

او با بيان اينکه انتظار نمي‌رود استقبال شهروندان تهراني از هفته فرهنگي ارگ آزادي با هفته‌‌هاي فرهنگي سعدآباد و گلستان برابري کند، افزود: منطقه غرب نيازمند يک مجتمع فاخر فرهنگي است و معرفي ارگ آزادي به عنوان مهمترين گزينه در اين رابطه در دستور کار قرار دارد و در اين زمينه تبليغات لازم در دست انجام است.

پيگيري ثبت آثار طبيعي در معاونت گردشگري

معاون گردشگري کشور در ادامه اين مراسم از پيگيري ثبت ميراث‌ طبيعي کشور در معاونت گردشگري خبر داد و گفت: پيش از اين تمامي مراحل ثبت آثار تاريخي و طبيعي از طريق معاونت ميراث‌فرهنگي پيگيري مي‌شد که پس از بررسي انجام شده در يک ماه اخير پيشنهاد پيگيري ثبت ميراث طبيعي در معاونت گردشگري به رئيس سازمان ميراث‌فرهنگي مطرح شد.

او با بيان اينکه هم‌‌اکنون پيگير ثبت برخي پرونده‌هاي طبيعي در کشور هستيم خاطرنشان کرد: پيشنهاد ما اين است که در ساختار سازماني معاونت گردشگري پست‌هاي سازماني مرتبط با حوزه طبيعت‌گردي تعريف و اضافه شود.

«محمدعلي فياضي» سرپرست دفتر امور مراکز و خدمات گردشگري و دبير کميته ملي طبيعت‌گردي نيز در اين نشست گفت: هم‌اکنون کميته ملي طبيعت‌گردي در قالب دبيرخانه اداره مي‌شود و با تلاش‌هاي صورت گرفته در دوره معاونت جديد تشکيل اداره‌کل طبيعت‌گردي در معاونت گردشگري پيش‌بيني شده است تا بتوانيم هماهنگي‌هاي بيشتري در اين زمينه داشته باشيم.

او با بيان اينکه تشکيل اداره‌کل طبيعت‌گردي فعاليت‌هاي کميته ملي طبيعت‌گردي را نفي نمي‌کند، اظهار کرد: هم‌اکنون دبيرخانه کميته ملي طبيعت‌گردي در معاونت گردشگري فعال است و از مهمترين موضوعاتي که در اين زمينه مطرح است مي‌توان به مطالعات کوير و بيابان اشاره کرد.

«فياضي» خاطرنشان کرد: هم‌اکنون اين مطالعات به اتمام رسيده و قرار است جانمايي مکان‌هايي که به اين منظور پيش‌بيني شده بود به ويژه در 2 سايت شهداد و مرنجاب به عنوان سايت‌هاي پيشتاز در اين حوزه از سوي معاونت سرمايه‌گذاري و طرح‌ها انجام و اعتبارات لازم در اين زمينه پيش‌بيني شود.
/115

انتهای پیام/

کد خبر 1390070415