او با اشاره به اينکه طرح مذکور در سه بخش مختلف تهيه شده است، اظهار داشت: شناخت وضعيت موجود صنعت، تحليل وضعيت موجود، ترسيم وضعيت مطلوب و آناليز شکاف بين آنها و استراتژيها و برنامههاي عملياتي اين سه بخش را شامل ميشوند.
مديرکل امور بازرگاني معاونت صنايعدستي تصريح کرد: در بخش اول مباحث مختلفي چون ساختار زمين شناسي سنگهاي قيمتي و نيمهقيمتي ايران، مزيتهاي نسبي و زنجيره توليد، فرآيند توليد سنگهاي قيمتي و نيمهقيمتي، بررسي واردات و صادرات اين عرصه، بررسي توليد و مصرف در جهان و تعيين بازارهاي هدف صادرات و واردات و معادن سنگهاي قيمتي و نيمهقيمتي ايران بررسي شده است.
اين مقام مسوول ادامه داد: ضعفها و قوتهاي صنعت سنگهاي قيمتي و نيمهقيمتي کشور، فرصتها و تهديدهاي اين صنعت، رقابت پذيري صنعت سنگهاي قيمتي و نيمهقيمتي براساس مدل الماس پورتر و مقايسه شاخص رقابت پذيري جهاني ايران و 10 کشور مطرح در صنعت سنگهاي قيمتي و نيمهقيمتي در بخش دوم تشريح شده است.
«بالان» افزود: استراتژيها و برنامههاي عملياتي نيز به عنوان بخش سوم شامل ماتريس ارزيابي موقعيت و اقدام استراتژيک (SPACE) صنعت سنگهاي قيمتي و نيمهقيمتي، اهداف، استراتژيها و برنامههاي عملياتي اين صنعت و سازماندهي ساختار مناسب جهت رشد و توسعه است.
او با بيان اينکه دو هفته از تدوين اين طرح ميگذرد،گفت: دوشنبه هفته آتي با حضور پژوهشگر اصلي اين طرح نشستي به منظور ارائه طرح مطالعات تدوين و برنامههاي عملياتي صنعت سنگهاي قيمتي و نيمهقيتي برگزار ميشود.
مديرکل امور بازرگاني معاونت صنايعدستي در ادامه اظهار داشت: قرار است به دنبال تدوين اين طرح، سند استراتژي و برنامههاي عملياتي صنعت سنگهاي قيمتي و نيمهقيمتي نيز تهيه شود.
111/
انتهای پیام/