«اسد ا.. بيات» اظهار داشت: اين محوطه ارزشمند پيش از تاريخ، در دشت همدان بهعنوان شاهراه ارتباطي زاگرس مرکزي و مرکز فلات ايران است.
او ادامه داد: اين کاوش باستانشناختي، لايهشناختي با اهداف پژوهشي و آموزشي به منظور شناسايي و تعيين توالي لايهشناختي نهشتهها و مواد فرهنگي و شناخت دورههاي استقراري انجام شده است.
«بيات» بيان کرد: در اين راستا، با انتخاب گمانههاي مناسب براي کاوش عمودي، پنج کارگاه لايهنگاري ايجاد شد که نتايج مقدماتي حاصل از کاوش به شناسايي چند دوره استقرار از مس و سنگ مياني تا دورهي مفرغ از هزارهي پنجم تا هزارهي سوم پيش از ميلاد منجر شد.
او گفت: بهمنظور مطالعات دقيقتر در اين محوطه، آزمايشهاي گاهنگاري يافتههاي آلي و معدني و مطالعات ماکرومورفولوژي در حال انجام است که به شناخت نحوهي تشکيل و ارتباط لايهها و مطالعات تکميلي منجر ميشود.
«بيات» درباره يافتههاي اين کاوش، افزود: از يافتههاي جالب توجه در اين محوطه ميتوان به وجود گونهي خاصي از سفالهاي خشن و مختلط با شيارهاي موازي اشاره کرد که در باستانشناسي بينالنهرين به سيني پوستکني (Husking tray ware) معروف است.
او گفت: اين موضوع ميتواند به مطالعات بهتر شناخت برهمکنشهاي فرهنگي غرب ايران و بينالنهرين در پيش از تاريخ کمک کند.
شايان ذکر است، تپهي «تازهکند» در 15 کيلومتري شمال غرب شهر همدان و دو کيلومتري شمال شهر بهار بين اراضي روستاي حسامآباد و به فاصلهي 700 متري جنوب آن در کنار جادهي آسفالته همدان ـ غار عليصدر ـ بيجار قرار دارد، واقع شده است.
/119
انتهای پیام/