او با بيان اينکه يونسکو درصدد انجام برخي از اصلاحات براي بهينه کردن امور است، افزود: مقوله آموزش، علم و فرهنگ از اولويتهاي نخست اين سازمان جهاني است.
او گفت: به اعتقاد يونسکو، موضوع آموزش با انسانها و نحوه زندگي آنان در جوامع بشري سر و کار داشته و ظرفيت انساني را براي توانمندسازي وي براي برخورداري از زندگي بهتر در جوامع ارتقا ميدهد.
«بوکووآ» ، توسعه پايدار را تنها در ازاي برخورداري از اقتصاد قوي ندانسته و افزود: يونسکو درتلاش است تا اين ديدگاه را تغييرداده و ثابت کند که آموزش، علم و فرهنگ، پايه و اساس هرگونه توسعه پايداري در سطح جوامع بشري است.
مديرکل يونسکو سطح همکاريهاي فرهنگي موجود ميان ايران و اين سازمان آموزشي، علمي و فرهنگي را ستود و اظهارداشت: سطح همکاريهاي ميان يونسکو اعم از تهران و نمايندگي جمهوري اسلامي در نزد يونسکو بسيار سازنده بوده و در زمينه ميراث فرهنگي نيز طرفين اقدامات مهمي در خصوص ايران انجام دادهاند.
او با بيان اينکه با تلاشهاي بعمل آمده برخي از آثارتاريخي ايران در يونسکو به ثبت رسيده است، ياد آورشد که «با اينحال برخي نگرانيها نيز در اين زمينه وجود دارد که درکميته ميراث فرهنگي مطرح شده و ما اميدواريم اين نگرانيها درارتباط با اماکن ثبتي ايران مرتفع شود.»
«بوکووا» برنامه گشايش مرکز منطقه اي غرب آسياي يونسکو درايران را به «احمد زاده» تبريک گفته و افزود: برحسب گزارشهاي دريافتي اين مرکز قرار است بزودي افتتاح شود که اميدواريم در پيشبرد برنامههاي منطقه اي يونسکو اعم از ايران و ديگر کشورهاي منطقه تاثيرگذار باشد.
مديرکل يونسکو با اشاره به الحاق و عضويت حکومت خودگردان فلسطين در يونسکو نيز گفت: اين تصميم از سوي اعضا براي فلسطين، يونسکو و در نهايت براي سازمان ملل بسيارمهم بود.
«بوکووا» با بيان اينکه يونسکو درحال ظرفيت سازي براي جلب کشورهاي بيشتري براي عضويت دراين سازمان جهاني است، خاطرنشان کرد: معتقديم که بايد اين يونسکو به يک سازمان «جهان شمول» تبديل شود.
معاون رئيس جمهوري کشورمان نيز دراين ديدار از ايران به عنوان کشوري داراي ملتي با فرهنگ و تمدن ياد کرده و افزود: ايران هيچگاه در طول تاريخ خود به عنوان يک امپراطوري نظامي و سياسي محض نبوده بلکه به عنوان يک کانون مهم تمدني و فرهنگ ساز درميان ملل جهان مطرح بوده است.
«احمدزاده کرماني»، ايران را کشوري تمدن ساز و فرهنگي عنوان کرد و افزود: کوروش، بنيانگذار سلسله هخامنشي حدود سه هزار سال پيش سنت ناپسنديده برده داري را از قلمرو وسيع خود برچيد.
او همچنين با اشاره به ورود دين شريف و رهايي بخش اسلام در حدود چهارده قرن پيش به اين سرزمين افزود: ايرانيها هيچگاه از بدو ورود دين مبين اسلام به افراط و تفريط روي نياورده اند.
او با اشاره به اينکه ايران هيچ وقت در طول تاريخ داعيه جنگ با کشوري را نداشته، افزود: از مطالعه نظريه «ساموئل هانتينگتون» که آيين شرقي کنفسيوس و اسلام را در برابر مسيحيت قرارداده و احتمال جنگي ميان آنان درآينده را قابل تصور مي داند، بسيار متعجب هستم.
او انقلاب اسلامي سال 1979 ميلادي ايران را حامل پيام جهاني با صلح و عدالت عنوان کرده و تصريح کرد: جمهوري اسلامي همان حقوقي را براي ملت فلسطين قايل است که براي ديگر ملل جهان در نظر دارد.
معاون رئيس جمهور همچنين دربخشي از سخنان خود با اشاره به راي يونسکو نسبت به الحاق فلسطين به اين سازمان، از بوکووآ که اين اتفاق مهم در دوره وي رقم خورد، قدرداني کرد.
رئيس سازمان ميراث فرهنگي ، صنايع دستي و گردشگري کشورمان با اشاره به تهديدات امريکا و اعلام حذف کمک مالي اعطايي از سوي اين کشور به يونسکو اشاره کرد و افزود: ايران حدود 30 سالي است که زندگي بدون آمريکا را تجربه کرده و طي اين ساليان نيز همواره رو به رشد و تعالي بوده است.
احمدزاده با بيان اينکه امروزه بسياري از کشورهاي جهان هستند که حاضرند تا بهاي آزادي خود را بدهند ، تاکيد کرد: يونسکو با راي به فلسطين هزينه استقلال خود را پرداخت کرد.
او ضمن ياد آور شدن افتتاح دفتر منطقه اي غرب آسياي يونسکو درآينده اي نه چندان دور در ايران از دبير کل يونسکو دعوت کرد تا ضمن سفر به ايران درآيين افتتاح اين مرکز مهم منطقه اي شرکت کند.
معاون رئيس جمهوري افتتاح اين مرکز را فرصتي خوبي براي يونسکو يادکرد و افزود: اين مرکز فرصتي فراهم خواهد کرد تا کشورهاي غرب آسيا و ايران را در منطقه ، متناسب با سياستهاي فرهنگي يونسکو ساماندهي کرد.
معاون رئيس جمهور کشورمان که به همراه هياتي براي شرکت در سي و ششمين اجلاس دو سالانه يونسکو در مقر دايمي آن در پاريس به فرانسه سفر کرده بود ، با برخي از وزراي فرهنگ کشورهاي حاضر دراين اجلاس ديدن کرده و مواضع منطقه اي و بين المللي جمهوري اسلامي را در بسياري از زمينهها از جمله سياسي ، اقتصادي ، اجتماعي و فرهنگي تبيين کرد.
/104
انتهای پیام/