نخستين همايش توسعه اشتغال و کارآفريني صنايع‌دستي برگزار شد

به گزارش ميراث آريا (chtn)، سرپرست اداره کل آموزش و حمايت از توليد معاونت صنايع‌دستي سازمان ميراث‌فرهنگي، صنايع‌دستي و گردشگري کشور در اين همايش از وجود 250 رشته صنايع‌دستي در کشور خبر داد و گفت: تاکنون صنايع‌دستي زمينه اشتغال خوبي را در کشور فراهم کرده است.

کامران سبزميداني با اشاره به اين که برگزاري 30 همايش در زمينه‌هاي مختلف صنايع‌دستي در سطح استان‌ها برنامه‌ريزي شده، اظهار داشت: اين همايش‌‌ها براي شناسايي نقاط قوت و ضعف در زمينه صنايع‌دستي و رفع اين نواقص پيش‌بيني شده که اولين همايش با همت مسوولان خراسان جنوبي در حال برگزاري است.

وي بر اهميت موضوع آموزش شاغلان صنايع‌دستي تأکيد کرد و يادآور شد: مباحث طراحي، بسته‌بندي و آموزش از جمله سرفصل‌هايي است که در مراکز آموزشي طي سال‌جاري دنبال مي‌شود.

سرپرست اداره کل آموزش و حمايت از توليد معاونت صنايع‌دستي کشور بر اهميت وجود يک طراح خلاق در کنار صنعتگر و هنرمند تأکيد کرد و گفت: در حال حاضر بيش از 70 درصد رشته‌هاي مشاغل خانگي مربوط به صنايع‌دستي است.

سبزميداني قيمت تمام شده بسيار پايين و ارزش افزوده بسيار بالا را از جمله ويژگي‌هاي صنايع‌دستي برشمرد و تصريح کرد: کاربردي کردن صنايع‌دستي از جمله وظايف اصلي ما است و اميد است مقالاتي که در اين همايش ارايه مي‌شود چراغ راه آينده باشد.

استاندار خراسان جنوبي نيز در اين همايش با اشاره به اين که ايران اسلامي کلکسيوني از هنرها و صنايع‌دستي مختلف است، اظهار داشت: هريک از اين صنايع‌دستي و هنرها مبين خرده‌فرهنگ‌هاي مناطق مختلف کشور و نمادي از هويت اسلامي، ديني، انقلابي، فرهنگي و هنري ما است.

«قهرمان رشيد» تصريح کرد: در خراسان جنوبي محورهاي توسعه مختلفي وجود دارد که به منظور ايجاد اشتغال پايدار بايد به بخش‌هاي مختلف اشتغال خانگي و خرد صنايع‌دستي توجه بيشتري شود.

وي گفت: در سال جاري و در بخش مشاغل خرد 29 ميليارد تومان و در بخش مشاغل خانگي 20 ميليارد تومان اعتبار به استان اختصاص داده شده است.

استاندار خراسان جنوبي احياي صنايع‌دستي استان را عاملي براي پيشرفت و توازن خراسان جنوبي ذکر کرد و يادآور شد:‌ بايد صنايع‌دستي استان مورد توجه قرار گيرد.

مديرکل ميراث‌فرهنگي، صنايع‌دستي و گردشگري خراسان جنوبي نيز در اين همايش هنرهاي سنتي و صنايع‌دستي را نتيجه تلاش خلاقانه و خود محور انسان در طول قرن‌ها دانست و گفت: توسعه و سرمايه‌گذاري روي صنايع‌دستي همواره به عنوان يکي از راه‌هاي ارزان و مناسب براي اشتغال‌زايي مطرح است.

«محمدرضا رضايي» ادامه داد: صنايع‌دستي به عنوان هنري اصيل و بومي با جنبه‌هاي کاربردي مختلف از لحاظ هنري، اقتصادي، اجتماعي و فرهنگي داراي نقش بسيار مهم و ارزشمندي در صنعت و فرهنگ يک جامعه است و علاوه بر توسعه گردشگري يک منطقه، بيانگر ميراث‌فرهنگي، تاريخ و تمدن قومي و ملي يک کشور خواهد بود.

وي هدف از برگزاري همايش ملي توسعه اشتغال و کارآفريني در صنايع‌دستي را توسعه فرهنگ خود اشتغالي و کارآفريني در صنايع‌دستي و معرفي توانمندي‌هاي صنايع‌دستي خراسان جنوبي برشمرد و اظهار داشت: تاکنون 135 مقاله به دبيرخانه همايش رسيده که 53 مقاله در قالب 32 پوستر و 21 سخنراني پذيرفته شده است.

مديرکل ميراث‌فرهنگي خراسان جنوبي ادامه داد: اين مقالات در کتابي تحت عنوان مجموعه مقالات منتخب نخستين همايش ملي توسعه کارآفريني و اشتغال در صنايع‌دستي به چاپ رسيده است.

به گزارش ميراث آريا رضايي همچنين از چاپ کتابچه معرفي صنايع‌دستي بومي استان و کتاب رودوزي‌هاي سنتي به همت يکي از هنرمندان شاخص استان خبر داد.
111/

انتهای پیام/

کد خبر 1390083035